Psiholog_Cluj

Psiholog cluj, Psihoterapeut, Trainer

Psihoterapia este pentru mine mai mult decât un job, este oportunitatea de a înţelege mai bine universul uman, de a mă ajuta pe mine şi de a-i ajuta pe ceilalţi să trăiască o viaţă plină de sens, să depăşească dificultăţile care apar şi să se dezvolte ca persoane. Consider că fericirea ar trebui sa fie unul din scopurile fundamentale  ale psihoterapiei.

Prin formarea, iar mai apoi prin certificarea şi atestarea în psihologie clinică şi psihoterapie cognitiv-comportametală (cea mai avansată terapie a gândurilor şi comportamentului bazată pe ştiinţă) am dobândit cunoştinţele, abilităţile şi competenţele necesare unui profesionist, devenind membru CPR (Colegiul Psihologilor din România) şi APCCR (Asociaţia de Psihoterapii Cognitiv Comportamentale din România).

 1. Psiholog clinician, Psihoterapeut Treapta de specializare: specialist
 2. Social Skills Training Program & Stress Management Derularea unor programe de Social Skills & Stress Management
 3. Psiholog clinician, Psihoterapeut Treapta de specializare: autonom
 4. Expert Consiliere şi orientare profesională Consilierea studenţilor de la UBB, ca parte a proiectului european de dezvoltare a resurselor umane
 5. Participare workshop-uri de formare continuă Psihologie a sexualităţii, hipnoză, psihoterapie online, depresie
 6. Participarea la conferinţele anuale de psihologie a sexualităţii Prezentarea articolelor la conferinţe
 7. Deschiderea cabinetului individual de psihologie Obţinerea certificatului pentru cabinetul individual de psihologie.
 8. Formare în psihoterapii cognitiv-comportamentale şi psihologie clinică Obţinerea atestatelor de liberă practică, treapta: supervizare·
 9. Masteratul de psihologie clinică şi psihoterapie Absolvirea masteratului, UBB, Cluj-Napoca,
 10. Practică spitalul de psihiatrie şi Ergoterapie Cluj-Napoca Evaluarea pacienţilor
 11. Voluntar Fundaţia Estuar Participarea la activităţile zilnice ale beneficiarilor
 12. Practică Penitenciarul Poarta Albă Evaluarea deţinuţilor
 13. Facultatea de psihologie Obţinerea licenţei în psihologie

Experienţa mea include intervenţia psihoterapeutică şi psihodiagnosticul în diferite medii, Spitalul de Psihiatrie şi Ergoterapie Cluj-Napoca, Penitenciarul Poarta Albă, Fundaţia Estuar Cluj Napoca. Consilierea în carieră a studenţilor la UBB, Cluj-Napoca. Derularea unor programe de training pentru abilităţi sociale și de management al stresului.

Dar mai ales practica privată la cabinetul individual de psihologie unde am ajutat persoane cu anxietate socială, timiditate, depresie, atacuri de panică, tulburări bipolare, tulburări alimentare, tulburări sexuale, adolescenţi cu probleme, cupluri cu dificultăţi în relaţie sau pur şi simplu oameni care au vrut sa facă o schimbare pozitivă şi să îmbunătăţească un aspect al vieţii lor.

Participarea la workshop-uri şi conferinţe, ca parte a formării continue, m-au ajutat sa rămân la curent cu inovaţiile din domeniu şi să le aplic în practica mea. Chiar dacă sunt un psihoterapeut cognitiv-comportamental, sunt suporterul unei psihoterapii integrative care să includă cele mai bune tehnici din toate terapiile existente.

Eu mă văd pe mine ca un antrenor care îi învaţă pe ceilalţi nişte tehnici pe care să le poată exersa pe urmă singuri şi care să ducă în final la o îmbunătăţire a calităţii vieţii.

În definitiv aş vrea să contribui la îmbunătăţirea calităţii serviciilor de psihoterapie şi la schimbarea mentalităţii în ceea ce priveşte psihologia  în România.

 

Fericirea este sensul şi scopul vieţii, traiectoria şi finalul existenţei umane.

Aristotel

2 Comments

 1. scuze, nu il inteleg aici pe Aristotel ;
  itr-u final sa inteleg doar ca fericire = moarte daca acaesata e finalul existentei umane,daca aceast final e aici,sau ….cum ?
  Pe de alta parte ce este fericirea ? Sesul/ scopul vietii mele nu este fericirea ,asta e clar, fericire a efemera, NU esti planta ! trebuie sa-l recitesc pe Aristotel iar daca el a zis toate astea, eu NU sunt de acaord cu el !

  Reply
  • In acest citat nu cred ca finalul are sens de sfarsit ci de intregire. Fericirea este cea care intregeste existenta. Ea este scopul ultim in sine catre care sa tindem. Existenta are un inceput si un sfarsit, este finita dar asta nu inseamna ca dispare la final. Moartea nu este sfarsitul existentei ci poate doar limita ei.
   Iar fericirea ca scop ultim nu este trecatoare. Fericirea este greu de definit, totusi ea este mai mult o stare de echilibru si nu extaz nici placere.
   Aristotel defineste fericirea ca pe o activitate a sufletului in acord cu virtutea.
   Desigur, fiecare poate sa fie sau nu de acord cu aceasta perspectiva.
   Intrebarea care totusi ramane este: Care este scopul existentei?

   Reply

Leave a Comment.