Alina Alexandru

Psiholog_Alina_Alexandru

Psiholog Clinician

Pasiunea mea pentru psihologie este încă din perioada liceului, când visam să îi pot ajuta pe ceilalți. Pentru mine, psihologia reprezintă felul în care eu pot contribui la binele celorlalți, de a-i ajuta să facă schimbările pe care vor să le facă în viața lor.

  1. Psiholog clinician Treapta: autonom
  2. Psiholog la FRCCF (Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie) Specializări: Consiliere psihologică copii
  3. Psiholog clinician autonom la Maze Center Evaluare psihologică, consiliere psihologică copii și adulți
  4. Psiholog clinician autonom la Centrul de Pediatrie Evaluare psihologică, consiliere psihologică copii și adulți
  5. Psiholog clinician autonom la Centrul Medical Medsan Evaluare psihologică adulți și copii pentru Comisia de Handicap, consiliere psihologică copii
  6. Psiholog clinician la NM IntegrativeInterpretare psihosomatică
  7. Psiholog clinician voluntar la Clinica de Endocrinologie Evaluarea și consilierea pacienților din clinică
  8. Masterat de Psihologie Clinică Absolvirea masteratului la IPPS, Cluj-Napoca
  9. Facultatea de psihologie Obţinerea licenţei în psihologie

Chiar dacă oamenii sunt conștienți de schimbările necesare pentru a progresa, implementarea lor poate fi întârziată sau chiar amânată la nesfârșit din cauza lipsei de motivație.

Rolul meu este ca utilizând interviul motivațional să motivez clienții cu care lucrez să se dezvolte pe plan personal și să treacă la acțiune.

Interviul motivațional se utilizează pentru persoanele reticente la schimbare în legătură cu realizarea unui program de activități, modificarea obiceiurilor nesănătoase, amânarea procrastinării. În mediul educațional se folosește pentru a crește motivația elevilor în sensul atingerii obiectivelor educaționale, cum ar fi, note mai bune.

Psihologia clinică este știința care studiază factorii psihologici implicați în starea de sănătate și de boală. Acest domeniu se focalizează atât pe aspectele de promovare a sănătății și prevenție a patologiei, cât și asupra aspectelor de tratament psihologic al tulburărilor care implică mecanisme psihologice în cauzele care le declanșează și le mențin.

Prin formarea și atestarea în psihologie clinică am obținut cunostințele și abilitățile unui profesionist, fiind și membru al Colegiului Psihologilor din Romania (CPR).

Cea mai mare victorie nu este să nu cazi niciodată, ci să te ridici de fiecare dată când ai căzut

Confucius

Atestate libera practica psiholog

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea psihologie clinică, nr.317, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

 

Certificat cabinet psihologic

badge_certificatCertificat de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, sub denumirea: Alexandru I. Alina Alexandra – Cabinet Individual de Psihologie, cod de inregistrare 1CJ3961, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).