Alina Mariana Jugrestean

Psihoterapeut familial sistemic

Ca psihoterapeut, convingerea mea este că acolo unde există  suferință psihologică, există și multe resurse personale, bucurie și implicit soluții. Cred mult în potențialul vindecător al  relației terapeutice, bazată pe respect, grijă autentică și colaborare cu persoanele care solicită ajutor psihologic. Fie că e nevoie de încurajare, suport sau  învățarea unor strategii care îmbogățesc viața persoanei din fața ta, munca de terapeut e  un continuu proces de  învățare despre umanitate  și  despre cum putem trăi viața cu bucurie și curiozitate. Pentru mine, persoana nu e un diagnostic psihiatric sau problema cu care se confruntă, iar o primă schimbare de atitudine începe cu a diferenția între “a fi” o problemă/diagnostic și “a avea” o problemă/diagnostic. Oamenii au tendința înnăscută de a găsi căi de a-și satisface nevoile, dar în istoria de viață a fiecăruia, atunci când ne-am confruntat cu amenințări, pierderi sau nevoile noastre emoționale nu au fost satisfăcute, am dezvoltat strategii de supraviețuire, dintre care unele ne pot crea dificultăți psihologice. Partea bună  e că le putem flexibiliza sau învăța alte strategii , care ne folosesc mai mult  în situațiile actuale de viață. Dacă aș alege dintre multele scopuri ale terapiei, aș alege ca scop, regăsirea stării de bine. Starea de bine presupune a te cunoaște pe tine insuți, a avea o încredere in sine adecvată, a te simți liber să îți exprimi personalitatea, a-ți asuma responsabilitatea pentru emoțiile și acțiunile tale, a fi ghidat de valori, a avea relații satisfăcătoare. În prezent lucrez cu adulți, adolescenți  și copii care acuză simptome de depresie, tulburări de anxietate (atac de panică, fobii, tulburarea de anxietate generalizată), tulburări de somatizare, persoane care au diagnostic de tulburare borderline sau trec prin perioade de adaptare după despărțiri, divorț, doliu. Lucrez cu  familii sau cupluri  care resimt insatisfacție în relație, vor să-și clarifice relația pentru a o îmbunătății sau a clarifica perspectiva unui divorț, mai ales dacă sunt implicați și copii. Pentru partea de cunoaștere și optimizare personală, folosesc instrumente psihometrice de evaluare a personalității, stresului și folosesc tehnici de management al timpului, a sarcinilor și luarea deciziilor.
 1. Psihoterapeut familial sistemic
 2. Membru Asociația de Terapie Familială Sistemică
 3. Formare în Terapia familială sistemică ATFSC – Asociația de Terapie Familială Sistemică Cluj-Napoca
 4. Curs de formare continuă Atașament și Traumă Fundația Agape pentru ocrotirea vieții, Cluj-Napoca
 5. ISST APPROVED CERTIFICATION TRAINING MODULE I-II SCHEMA THERAPY asigurat de Paul Kasyanik Phd @ Elena Romanova , Phd, St, Petersburg Schema therapy Institute, Asociația de Hipnoterapie și Terapie Cognitiv-Comportamentală, București
 6. Asistent de cercetare 2012, International Coaching Institute Units of Babeș-Bolyai University
 7. Voluntar Fundația Estuar București Harta Profesioniștilor în Sănătate Mintală, MindReset.net
 8. Voluntar Asociația Autism Transilvania
 9. Deschiderea Cabinetului Individual de Psihologie Specializarea: Psihoterapie cognitiv-comportamentală
 10. Master Tehnici psihologice de Control al Comportamentului și Dezvoltarea potențialului uman Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
 11. Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
  După absolvirea Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, UBB Cluj Napoca, specializarea psihologie, am urmat cursurile programului de master Tehnici Psihologice pentru controlul comportamentului și dezvoltarea potențialului uman, în cadrul Clinicii Universitare de Psihologie Babeș-Bolyai. A urmat deschiderea Cabinetului individual de Psihologie, specialitatea Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală . Psihoterapia cognitiv- comportamentală este psihoterapia, a căror protocoale de intervenție (Evident Base Treatment) pentru simptome de tulburări emoționale se desprind din teoria cognitivă, care postulează că mare parte din emoțiile noastre funcționale/disfuncționale sunt rezultatul modului în care gândim (rațional sau irațional). Ulterior interesul meu profesional s-a îndreptat spre tehnicile derivate din Terapia Schemelor, ca urmare am urmat un curs de formare în această abordare, care, pe lângă tehnicile și abordarea TCC, aduce un plus de tehnici experiențiale. Dacă TCC e mai potrivită pe simptom și pe a te simți bine, Terapia Schemelor duce munca mai în profunzime, e mai adecvată tulburărilor din sfera personalității si a tulburărilor cronicizate, cu potențial de a te face bine. De câte ori consideram necesar sau la cerere, chemam o parte din membrii familiei unui persoane aflate în terapie individuală, pentru a înțelege mai bine ce presupune suferința persoanei, cum se descurcă familia, cum înțelege și ce poate face să ajute. Așa s-a născut interesul pentru Terapia Sistemică de Familie, cursuri pe care le-am urmat. Suntem ființe sociale, facem parte dintr-un sistem de relații, iar suferința unui membru afectează tot sistemul. Așa cum și calitatea relațiilor din sisteme poate contribui la suferința noastră.
‘Life will bring you pain all by itself. Your responsibility is to create joy.
Milton Erickson

Atestate libera practica psiholog

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihoterapie familială sistemică, nr. 11850, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).
 

Certificat cabinet psihologic

badge_certificatCertificat de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, sub denumirea: Jugreștean Alina-Mariana – Cabinet individual de psihologie, cod de înregistrare: 0593809, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).
 

Dorești o programare la psih. Alina Jugreștean?

Ședinţele se stabilesc pe bază de programare telefonică, prin email sau completând formularul de mai jos. Poți preciza psihologul la care dorești programarea sau te putem asista noi.

  Numele (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Număr de telefon (obligatoriu)

  Reintroduceți numărul de telefon (obligatoriu)

  Subiectul

  Mesaj

  Termenii si conditiile (obligatoriu)

  Am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile, respectiv cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

  Termenii si conditiile pot fi citite aici