Anamaria Miheșan

 

psiholog_Anamaria_Mihesan

Psihoterapeut cognitiv-comportamental

Am ales să profesez în domeniul psihologiei, deoarece îmi place să observ și să cunosc oameni care au dobândit abilitățile necesare pentru a-și depăși limitele atunci când se confruntau cu diverse probleme, care îi incătușau și le inhibau motivația de a merge mai departe, și oameni care au conștientizat că fiecare problemă are o soluție. Întotdeauna depinde de felul în care privim problema și de motivația pe care o avem să găsim o rezolvare.

Lucrez de 5 ani în acest domeniu și am acumulat experiență profesională în ce privește depresia, problemele de cuplu, tulburarea obsesiv-compulsivă, atacurile de panică, consilierea maritală, ADHD, autism, probleme ale performanței școlare, problemele alimentare (anorexie, bulimie), adicții, problemele sexuale etc.

  1. Psihoterapii cognitive și comportamentale
  2. NLP – Programare Neuro-lingvistică 
  3. Terapii holistice REIKI 
  4. Mindfulness Based Cognitive Therapy 
  5. Facultatea de Psihologie și Științele Educației, UBB Obținerea licenței în Psihologie
  6. Tehnici psihologice
  7. Masterat de Consiliere Genetică 
  8. Consiliere școlară

Psihologia cognitiv-comportamentală este singura terapie bazată pe cercetare științifică vastă, cu rezultate foarte bune, comparată cu medicația psihotropă, iar tratamentul farmacologic și psihoterapia pot fi combinate cu mult succes, atât timp cât există comunicare în cadrul echipei terapeutice. Efectul terapeutic al medicamentelor asupra unor simptome poate fi amplificat de psihoterapie. În plus, există forme de terapie țintite pe simptome non–responsive sau puțin responsive la medicație. De exemplu, tehnici de reabilitare cognitivă pentru pacienții cu schizofrenie.
Toate aceste cunoștințe le-am dobândit prin atestarea în domeniile de psihologie clinică și psihoterapie cognitiv–comportamentală.
De asemenea, există tehnici de consiliere psihologică axate pe creșterea aderenței terapeutice la medicația psihotropă.

Experiența dobândită în cadrul cabinetului de psihologie m-a făcut să ascult limbajul fără voce al suferinței și să creez un sens acolo unde aceasta a săpat adânc în suflet. Găsirea unui sens este esențială pentru a rezolva la un nivel superior o problemă și pentru a înțelege scopul problemei. Printr-o dezvoltare continuă, experiențele de viață devin doar lecții și nu ne marchează existența într-un mod în care să privim viața cu sentimentul de teamă.

Devenim periculoși atunci când nu suntem conștienți că suntem răspunzători de felul în care ne comportăm, gândim și simțim.

Marshall B. Rosenberg

Atestate libera practica psiholog

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihoterapii cognitive şi comportamentale, nr. 2248, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

 

Certificat cabinet psihologic

badge_certificatCertificat de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, sub denumirea: Cabinet Individual de Psihologie Miheșan Anamaria, cod de inregistrare 1CJ5225, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

      Proiecte:

Rolul tehnicilor mindfulness în anxietatea de testare la copii. Proiect derulat cu copii din cadrul mai multor instituții de învățământ din Cluj, fiind un studiu longitudinal cu durata de 3 ani, din 2015 până în 2018.

 

      Performanțe:

De la copii cu un nivel slab de reușită școlară, am reușit să îi ajut să atingă performanța școlară necesară dezvoltării lor. De asemenea, am lucrat cu copii cu probleme comportamentale grave și am reușit să îi ajut să conștientizeze cât de sănătoasă este integrarea lor în societatea din care fac parte și, totodată, să își dorească acest lucru.

În prezent lucrez cu adulți și adolescenți care au probleme legate de anxietate, atacuri de panică, insomnii, probleme de cuplu etc.