Andrea Bota

Psiholog, Coach

Coaching-ul pentru mine este, pe de o parte, îmbinarea tuturor cunoștințelor și a experiențelor profesionale acumulate de-a lungul ultimilor 10 ani, pe de altă parte, este reflexia și rezultatul propriului meu drum de vindecare, a multor decizii dificile, a reîntoarcerii către varianta mea autentică și a creșterii, ca om și ca profesionist.

Munca mea este puternic influențată de credința că fiecare om este mai puternic și are un potențial mai mare de a crea și de a-și construi o viață bazată pe misiunea și valorile proprii, decât percepe la un anumit moment din viața sa.

”Întregul reprezintă mai mult decât suma părților componente.” – spune un citat, a cărui origini ne duc cu gândul atât spre psihologie (psihologia Gestalt), cât și spre filozofie (Aristotel).

Alegerile pe care le facem spun o poveste nu doar despre viitorul pe care urmează să îl trăim, dar și despre trecutul pe care l-am trăit deja.

Consider că fiecare comportament, gând sau reacție emoțională are un sens și un scop, având în vedere istoricul nostru unic, însă avem și puterea să alegem diferit, dacă acestea ne aduc mai multe dezavantaje în prezent, decât beneficii sau nu mai sunt aliniate cu valorile și direcția noastră. Primul pas este întotdeauna conștientizarea.

Prin parteneriatul cu Mental Training, dorim să atingem două scopuri:

-suport profesional echipelor și managerilor în vederea construirii unor relații autentice prin dezvoltarea abilităților de coaching și ascultare activă, și a consolidării unei performanțe echilibrate atât la nivel individual, cât și la nivel de grup

-suport individual pentru persoanele aflate în fața unei schimbări sau decizii grele din punct de vedere profesional, sau care doresc să atingă un anumit obiectiv profesional sau personal

Vom lucra împreună atât pe planificarea strategică a scopurilor pe termen mediu sau lung, cât și pe explorarea elementelor cognitive, emoționale și comportamentale care influențează demersurile și poveștile pe care ni le construim zi de zi.

Vom vorbi despre blocajele pe care le putem întâlni și modul în care putem trece de ele, respectiv despre atuurile, resursele de care dispunem și care ne ajută pe drumul ales.

  1. Psiholog, CoachPractică privată de coaching și consultanță
  2. Psiholog, CoachCentrul de Psihologie Mental Training
  3. Parteneriat cu asociația ‘Define YOUrself’ Consiliere, coaching, training, workshop-uri pentru persoane fizice și companii), având rol de coach și facilitator de workshop-uri
  4. Parteneriat cu asociația doctoranzilor și tinerilor cercetători din România ‘RODOSZ’Suport pentru programul lor extins de wellbeing, construirea și livrarea unui program de ‘Work-life balance and burnout prevention’
  5. Voluntariat în cadrul organizației ‘Cluj Startups’Membru organizator și advisor
  6. Activitate profesională în domeniul IT
  7. Voluntariat Asociatia Caritas, programul “Centrul de zi pentru copii din familii aflate în dificultate”Participare la programe de recuperare școlară și asistarea dezvoltării cognitive, sociale ale studenților
  8. Master Psihologie aplicată în organizații complexeUBB, Cluj-Napoca
  9. Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBB, Cluj-Napoca Obţinerea licenţei în psihologie

Am participat la programe de certificare pentru dezvoltare continuă în: cultura organizațională și leadership, coaching, antreprenoriat, CBC (cognitive behavioral coaching), performanța la locul de muncă, mindfulness.

Formare:

Am absolvit facultatea de Psihologie și masteratul de Psihologie Organizațională în cadrul UBB. Apoi, drumul meu a continuat în domeniul IT, iar din 2016, activez în managementul proiectelor, al echipelor și al dezvoltării serviciilor/produselor software. De-a lungul anilor, am avut ocazia să port mai multe pălării la nivel profesional, astfel am fost implicată atât în inițiative strategice la nivel de companie, cât și în formarea echipelor cu care am lucrat.

Întregul reprezintă mai mult decât suma părților componente.

Aristotel