Andrei Farcaș

psiholog_Andrei_Farcaș

Psiholog Clinician, Sexolog

Psihologia ne oferă oportunitatea de a ne înțelege pe noi înșine, a ne dezvolta și a depăși dificultățile vieții.

Pasiunea pentru psihologie clinică și psihoterapie a început în liceu, atunci când începeam să-mi pun întrebări legate despre cum funcționează mintea și cum pot să-i ajut pe oamenii care suferă de diferite tulburări să-și depășească problemele.
În parcursul formării mele am interacționat frecvent cu persoane care au avut diferite diagnostice printre care aș putea să enumăr: depresie, anxietate, tulburări de personalitate, dependență de alcool/droguri.

  1. Psiholog clinician Centrul de Psihologie Mental Training, Cluj-Napoca
  2. Deschiderea cabinetului individual de psihologie Obţinerea certificatului pentru cabinetul individual de psihologie
  3. Formare de bază în adicții
  4. Voluntar Asociația Beyond
  5. Masterul de psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie Absolvirea masterului, UBB, Cluj-Napoca – obținerea diplomei de disertație
  6. Practică Spitalul de Psihiatrie Infantilă Cluj-Napoca
  7. Psiholog Asociația ”Little People” România
  8. Practică Spitalul privat de recuperare medicala Polaris Medical din Cluj-Napoca
  9. Practică Spitalul de Psihiatrie şi Ergoterapie Cluj-Napoca
  10. Voluntar Asociația Preventis România
  11. Facultatea de Psihologie și Știinţe ale Educaţiei, Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-NapocaObţinerea licenţei în psihologie
  12. Voluntar Asociația ”Little People” România
  13. Voluntar Biroul pentru Studenți cu Dizabilități

Nu în ultimul rând, experința dobândită în urma aplicării psihoterapiei și a psihodiagnosticului în diferite medii: Spitalul de Psihiatrie şi Ergoterapie Cluj-Napoca, Spitalul privat de recuperare medicala Polaris Medical din Cluj-Napoca, Spitalul de Psihiatrie Infantilă Cluj-Napoca și participarea activă în cadrul voluntariatelor din timpul facultății și al masteratului, m-a ajutat să am răbdare cu oamenii, să-i ascult activ fără să-i judec, să le înțeleg mai bine modul în care se raportează la evenimentele din viața lor și nu în ultimul rând să-i sprijin în demersul de recuperare.

Domeniile pe care încerc să mă dezvolt cel mai mult sunt: consilierea în carieră, anxietatea de performanță, frica de eșec, depresia, adicțiile, terapia de cuplu, sexologia, și problemele de furie.

În psihoterapie, adicțiile sunt poate cele mai provocatoare deoarece ori că este vorba de substanțe, jocuri de noroc, alcool, fumat, este nevoie de acceptarea problemei și de a găsi și menține motivația pentru a persevera pe pe termen lung.

Ca sexolog am înțeles cât de importantă este partea sexuală pentru o bună funcționare a unei persoane, modul în care anxietatea în special cea de performanță poate să intervină și că este nevoie de încredere pentru a putea vorbi despre aceste probleme.

Ca terapeut de cuplu sunt dedicat în a găsi metode prin care persoanele implicate într-o relație pot să interacționeze mai bine și să-și dezvolte capacitate de empatie pentru a crea o mai bună conexiune.

Problemele de furie pot să apară în foarte multe situații iar furia este o emoție distrugătoare, de aceea gestionarea ei corespunzătoare poate să ducă la mai multă răbdare și înțelegere.

Ai grijă la gândurile tale, căci vor deveni cuvinte. Ai grijă la cuvintele tale, căci vor deveni acțiuni. Ai grijă la acțiunile tale, căci vor deveni obiceiuri. Ai grijă la obiceiurile tale, căci vor constitui caracterul tău. Ai grijă la caracterul tău, îți va fi destin.

Lao Tzu

 

Atestate libera practica psiholog

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea psihologie clinică, nr. 2037, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

 

Certificat cabinet psihologic

badge_certificatCertificat de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, sub denumirea: Farcaș Andrei Cristian – Cabinet individual de psihologie, cod de înregistrare, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

 

Parcursul profesional a fost unul de lungă durată. Studiile de specialitate, formarea în psihologie clinică și psihoterapie (cognitiv-comportamentală) și dezvoltarea continuă prin participarea la cursuri și workshop-uri au consolidat pregătirea mea ca profesionist in acest domeniu.

Ca psiholog clinician și psihoterapeut, folosesc strategii bazate empiric (evidence based) care oferă o viziune mai amplă și acurată în procesul de diagnostic și intervenție.

Formare:

Psihologie Clinică

Psihoterapii cognitiv-comportamentale

Adicții