Bianca Ceasăr

Psiholog Clinician, Psihoterapeut Cognitiv-Comportamental

Pasiunea mea pentru psihologie a pornit timpuriu, la o vârstă la care încă nu aveam posibilitatea de a înțelege pe deplin psihicul uman și a ști cum pot face lumea un loc mai bun.

Întrebări simple precum „De ce unele persoane suferă, în timp ce altele nu?” sau
„Ce pot face eu pentru a-i ajuta pe cei ce se adâncesc în capcanele trecutului?” m-au însoțit în decizia de a urma o carieră în psihologie până la finalizarea parcursului academic.

  1. Psiholog Atestat:Specializarea Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală
  2. Psiholog atestat: specializarea Psihologie Clinică
  3. Master Tehnici Psihologice pentru Controlul Comportamentului și Dezvoltarea Potențialului Uman – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (UBB, Cluj-Napoca)
  4. Licență: Psihologie   – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (UBB Cluj-Napoca)
  5. ParticipantConferința Națională ACT 2022, ediția a II-a
  6. Participant: Conferința Națională „Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală”, ediția a VI- a
  7. Participant Școala de Iarnă, Proiect „Cognosis”, Bran
  8. Student Psiholog – Intern Clinica Universitară de Psihologie Babeș-Bolyai PSYTECH.
  9. WMH-Harvard (organizator și co-terapeut)
  10. Iarna & Primăvara cu Webinarii (susținător al webinariilor “Limite Sănătoase în Relațiile Personale: Cheia Spre Wellbeing?” și “Importanța Unei Vieți cu Sens”)
  11. Student Asistent în cercetare Laboratorul de Neuroștiințe Cognitive (UBB, Cluj-Napoca)
  12. Voluntar Studiu Național COVID-19
  13. – Voluntar Asociația Studenților Psihologi din România.
  14. • Psihotalk
  15. CISP – Conferința Internațională a Studenților de la Psihologie
  16. Voluntar Junior Psy Sex Experts

Pentru o parte dintre noi, psihicul uman poate fi reprezentat sub forma unei întinderi de ape, un tărâm necunoscut, ce ascunde în adâncuri gânduri și emoții pe care nu le putem vedea cu ochiul liber sau ști dacă să le lăsăm la suprafață.

O călătorie pe o mare furtunoasă este mai sigură pentru căpitan atunci când este însoțit de un echipaj în care are încredere, la fel cum pentru clienți procesul terapeutic este mai eficient când psihologul sau psihoterapeutul este perceput ca un coechipier.

În practica profesională am adoptat tehnici ce au ca obiectiv identificarea și modificarea gândurilor disfuncționale, nocive, cât și strategii centrate pe cunoașterea valorilor personale și utilizarea acestora pentru dezvoltarea unei vieți cu sens. Printre scopurile mele în cadrul psihoterapiei se enumeră construirea unei relații bazate pe colaborare, empatie și acceptare necondiționată, cât și însoțirea clientului în călătoria înțelegerii sinelui.
Consider că starea de bine nu este un dat, ci un rezultat la care putem ajunge cu ajutorul înțelegerii minții noastre, descoperirii limitelor personale în relație cu noi și cu ceilalți și dezvoltarea comportamentelor sănătoase.

„Corăbiile sunt mai în siguranță în port, dar nu pentru asta sunt făcute corăbiile.” –
Fredrick Backman

Lao Tzu

 

 

Atestate libera practica psiholog

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihologie Clinică, nr. 12557, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR)

 

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihoterapie cognitiv-comportamentală, nr. 14495, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR)

 

Certificat cabinet psihologic

badge_certificatCertificat de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică sub denumirea: Ceasăr Bianca – Cabinet individual de psihologie, cod de înregistrare 1BC12785, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR)