Diana Zoicas

Psiholog clinician, Psihoterapeut cognitiv-comportamental

Pentru a ne dezvolta armonios, ca oameni avem anumite nevoi emoționale de bază, necesar a fi îndeplinite încă din primii ani de viață. Printre acestea se număra și nevoia de a stabili relații interumane în care să ne simțim în siguranță și acceptați; nevoia de a fi autonomi și independenți; libertatea de a ne exprima nevoile și emoțiile.

Neîndeplinirea acestor nevoi atrage după sine emoții intense și dureroase (anxietate, rușine, frustrare, furie, vinovăție), cât și dezvoltarea unor credințe adânc înrădăcinate despre propria persoană, despre ceilalți și despre viață în general. Pentru a face față acestor emoții și situații intense, apelăm încă de timpuriu la anumite comportamente cu scopul de a diminua intensitatea emoțiilor trăite.

Dacă în prima etapă a vieții unele comportamente pot fi utile, la vârsta adultă acestea devin tipare comportamentale disfuncționale prin care ne autosabotăm și care ne îndepărtează de propriile obiective.

  1. Psiholog clinician autonom
  2. Psihoterapeut autonom
  3. Formare profesională “Schema Therapy – Terapia centrată pe scheme cognitive”certificată de Asociația Institutului Roman de Schema Therapy (IRST)
  4. Formare profesionala in specialitatea Psihoterapie cognitiv-comportamentala (CBT), certificată de Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din Româniaavizata de Colegiul Psihologilor din România
  5. Curs de formare “Schema therapy training course”, susținut de Profesor David Edwardsavizat de International Society of Schema Therapy
  6. Curs de licențiere „Terapia anxietății în secolul XXI. Noi proceduri și tehnologii: PAXONLINE”, susținut de Cognitrom
  7. Curs de licențiere „Terapia depresiei în secolul XXI. Noi proceduri Și tehnologii: DEPRETER”, susȚinut de Cognitrom
  8. Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBB, Cluj-Napoca Obținerea diplomei de licență în specializarea Psihologie
  9. Master de Psihologie Clinică, Consiliere psihologică și PsihoterapieAbsolvirea masteratului, Universitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca
  10. Asistent în cadrul proiectului „ROBOterapie DREAM” – Departamentului de Psihologie Clinică şi PsihoterapieUniversitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca 2018
  11. Deschiderea cabinetului individual de psihologie Obţinerea certificatului pentru cabinetul individual de psihologie.
  12. Asistent de cercetare în cadrul Asociației de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România, Cluj-Napoca – 2018
  13. Voluntar la Asociaţia Autism Transilvania, Cluj-Napoca, 2014-2015

 

Printre comportamentele nesănătoase la care oamenii apelează pentru a-și gestiona emoțiile intense, regăsim și perfecționismul; consumul nociv de alcool sau droguri; munca în exces; evitarea situațiilor care generează disconfort; alimentație compulsivă; vizionarea de filme/seriale în exces; comportamente agresive față de propria persoană sau față de ceilalți; suprimarea propriilor nevoi și dorințe.

În procesul terapeutic, atenția noastră se va focaliza asupra:

– convingerilor adânc înrădăcinate, acele „lentile/filtre” prin care interpretăm ceea ce ni se întâmplă;
– „butoanelor emoționale” care ne sunt activate în interacțiunile cu cei din jur;
– comportamentelor care ne autosabotează și care ne îndepărtează de felul în care ne dorim să fim ca persoane și de modul de viață la care aspirăm.

Îmbunătățind aceste procese, dezvoltăm o variantă mai echilibrată a propriei persoane, trăindu-ne viața în acord cu valorile personale.

În practică aplic strategii specifice Terapiei cognitiv-comportamentale (CBT), Terapiei centrate pe scheme cognitive (Schema therapy), alături de principiile Terapiei bazate pe acceptare și angajament (ACT), îmbinate în funcție de nevoile și interesele clientului, susținându-l în atingerea potențialului.

It’s not what happens to you, but how you react to it that matters

Epictet

Atestate libera practica psiholog

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihologie Clinică, nr. 1883, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

 

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihoterapii cognitive şi comportamentale, nr. 5867, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

 

Certificat cabinet psihologic

badge_certificatCertificat de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, sub denumirea: Zoicas Diana – Cabinet individual de psihologie, cod de înregistrare 1SJ8908, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).