Ioana Șuștac

Coach cognitiv-comportamental, Psiholog, Psihoterapeut

Drumul meu spre psihologie a început din fascinație pentru emoțiile umane. Am explorat mintea umana mai întâi prin teatru, apoi prin filosofie, alegând în cele din urmă să mă formez riguros în coaching și psihoterapie cognitiv-comportamentală. Cred cu tărie în importanța și frumusețea dezvoltării potențialului uman. Auto-cunoașterea și o relație sănătoasă cu sine sunt premise importante de la care pornim în procesul de schimbare, fie el de coaching sau psihoterapie, spre construirea și trăirea unei vieți fericite și cu sens. Atât cultivarea rezilienței în fața obstacolelor, cât și valorificarea potențialului în fața oportunităților pot fi abordate cu bunătate, curaj și compasiune.
Valorile care mă ghidează în viața profesională sunt pasiunea și performanța. Pentru a răspunde eficient nevoilor clienților și a deveni cea mai bună variantă a mea ca specialist, adopt o perspectivă scientist-practitioner, ceea ce presupune îmbinarea cercetării științifice cu practica.

  1. Coach cognitiv-comportamentalCentrul de Psihologie Mental Training
  2. Deschiderea cabinetului individual de psihologie Obţinerea certificatului pentru cabinetul individual de psihologie.
  3. Specialist în activitatea de coachingObținerea certificatului de absolvire
  4. Asistent de cercetare UBBTeme proiecte: auto-compasiune, mândrie, rușine, furie
  5. Asociația Internațională de Coaching Cognitiv-Comportamental (IACBC)Voluntariat
  6. Practică Casa TheodoraPrevenția depresiei prin tehnici de psihologie pozitivă
  7. Practică Clinica Universitară, Cluj-Napoca Terapie de grup pentru anxietate, Webinarii, Psihoeducație
  8. Master Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și PsihoterapieUBB, Cluj-Napoca
  9. Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBB, Cluj-Napoca Obţinerea licenţei în psihologie

 

Am fost implicată în diverse proiecte de cercetare din cadrul departamentului de Psihologie Clinică, Universitatea Babeș-Bolyai pe teme precum: auto-compasiune, mândrie, rușine, furie. Am realizat adaptarea unui program bazat pe mindfulness pentru prevenția tulburărilor de alimentație, ce s-a dovedit eficient în reducerea rușinii și acceptarea imaginii corporale.

Eficiența mindfulness-ului ca instrument terapeutic am descoperit-o fiind co-terapeut în cadrul unui grup de terapie pentru anxietate. Comunicarea, incertitudinea și furia sunt teme relevante în formarea mea profesională, astfel încât le-am abordat ca și speaker în cadrul unor evenimente de psihoeducație, sub egida Clinicii Universitare. Ca și psiholog în practică la Casa Theodora, am lucrat cu seniori și am folosit tehnici din psihologia pozitivă în scopul prevenirii depresiei.

Această experiență mi-a oferit o nouă viziune asupra explorării sensului și a emoțiilor pozitive în procesele de schimbare precum coaching-ul și terapia. De-a lungul timpului, am lucrat pe gestionarea dificultăților precum: managementul stresului și al carierei, anxietate socială și anxietate de performanță, frica de eșec, supra-încărcare, burn-out, work-life balance, managementul timpului, auto-cunoaștere, creșterea calității relațiilor, stima de sine și acceptare necondiționată, stil de viață sănătos, gestionarea emoțiilor dificile, creșterea satisfacției cu viața.

Fericirea din viața ta depinde de calitatea gândurilor tale.

Marcus Aurelius

Atestate libera practica psiholog

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea psihologie clinică, nr. 2270, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

 

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihoterapii cognitive şi comportamentale, nr. 2510, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

 

Certificat cabinet psihologic

badge_certificatCertificat de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, sub denumirea: Șuștac Andreea Ioana – Cabinet individual de psihologie, cod de înregistrare: 1BC9816, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).
badge_certificatCertificat de Specialist în activitatea de coaching, eliberat de Asociația Internațională de Coaching Cognitiv-Comportamental, acreditare ANC. Cod COR: 242412

Formare:

Coaching cognitiv-comportamental, Psihoterapii cognitiv-comportamentale, Psihologie clinică. Licențiere în platforma online de evaluare psihologică și psihoterapia depresiei „Depreter”.

Conferințe:

– Prezentări de lucrări științifice: Relația dintre procesele identitare și starea de bine – CISP (2018); Fixarea de scopuri și auto-compasiunea în fericire – Congresul EFPSA, Danemarca (2019); Efectele mindfulness-ului asupra imaginii corporale: Flexibilitate psihologică, rușine și auto- prezentare perfecționistă în mediul online – SmartPSI (2020)
– Diplome de participare: Al IV-lea Congres internațional de REBT (2019), Al IX-lea Congres internațional de psihoterapie cognitivă (2017), Conferința APIO: Viitorul psihologiei muncii și organizaționale în România (2017).