Lucian Pușcașu

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Pentru mine, vocația de psiholog e mai mult decât o meserie. E un mod de a viața, de auto-descoperire, e un mod de A FI. Pentru aceasta, profesionalismul şi dăruirea sunt pe primul loc. Astfel, pot spune ca înțeleg, într-o anumită măsură, cum funcționează mintea umană și ajung la concluzia că a trece prin suferință e o condiție esențială pentru a crește și a dobândi înțelepciunea trăirii unei vieți autentice – pentru că oamenii merită să aibă un sens, o vocaţie, să fie iubiţi şi fericiţi.
Îmi place să cred că lucrez zilnic la a deveni ceea ce sunt: Un om pentru oameni.

Pe lângă formările şi expertiza dobândită în cadrul Facultăţii de Psihologie, am studiat în particular filosofia, anatomia dependențelor, raționamentul logico-matematic, relațiile de cuplu, dinamica socială, ideologia creștină, pierderea și regăsirea sensului în viață, precum şi principiile fundamentale ale dezvoltării personale.

Filosofia și creștinismul sunt propria mea terapie. Studiindu-le și regăsindu-mă în ele, am învățat să devin propriul meu terapeut. Însă comoara pe care am descoperit-o nu a fost destinată doar mie, ci întregii umanități. Astfel că, în terapie îți voi arăta și ție cum să devii propriul tău terapeut:)

Viciile fac viața oamenilor mizerabilă. Viciile sau dependențele sunt tulburări ale sufletului, tulburări emoționale care ne distrug încet sănătatea, identitatea și întreaga viață. Impactul viciilor este mult subestimat, omul vicios ducând o viață de sclav, înrobit fiind de dorințele toxice și de fricile care-l copleșesc. Astfel că, am căutat să studiez și să îmbunătățesc terapia dependențelor pentru a-i ajuta pe oameni să ducă, într-adevăr, o viață liberă.

Fiind o persoană pragmatică din fire, pun accent pe eficiență și rezultate. Îmi place să mă joc cu numerele, “să înțeleg unde este virgula” și astfel să găsesc “eroarea” care ți-a adus suferință, să transpun lumea interioară și pe cea exterioară în coduri binare și lanțuri cauzale, desenând algoritmi, matrici. Mintea și sufletul uman nu sunt numere, dar pot fi mai ușor înțelese cu ajutorul lor. Așadar, dacă ești o persoană mai matematică din fire, să nu te surprindă când îți voi desena matrici, formule de calcul și limbaje de programare pentru a-ți explica mai bine cum ai ajuns în situația în care te afli.:)

Prin terapia de cuplu am descoperit cea mai frumoasă oportunitate de a simţi şi înţelege universul feminin, precum şi a explora şi dezvolta pe cel masculin. Nu soarta îţi va aduce partenerul ideal, ci tu îl vei atrage dacă înveţi cum anume. Toate acestea culminează în comuniunea intimă dintre un bărbat şi o femeie sub chipul iubirii necondiţionate, o iubire în care ambii parteneri să-și poată odihni sufletele obosite de tumultul vieții. Prin terapia de cuplu căutăm să ajungem la acest tip de iubire.

Tematica sensului în viață și a vocației personale m-a adus pe drumul psihologiei. De opt ani studiez sensul, satisfacția personală, stâlpii existenței ființei umane și factorii ce-i dărâmă. Eu mi-am descoperit sensul. Hai să îl descoperim și pe al tău.

Mă folosesc de metafore, exemple personale, povești terapeutice, curente ideologice, citate Biblice și, în general, orice cunoștință sau de înclinațiile mele artistice pentru a livra intervențiile terapeutice într-o formă simplă, plăcută, dar cu impact emoțional.

 1. Psiholog clinicianCentrul de Psihologie Mental Training
 2. PsihoterapeutCentrul de Psihologie Mental Training
 3. Deschiderea cabinetului individual de psihologie Obţinerea certificatului pentru cabinetul individual de psihologie.
 4. Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBBObținerea diplomei de licență în psihologie
 5. Master de Tehnici psihologice pentru controlul comportamentului şi dezvoltarea potenţialului umanUniversitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca
 6. Blogger www.semped.ro
 7. Youtuber https://www.youtube.com/c/Semped
 8. Practică clinicăOrganizarea de workshop-uri în cadrul ONG-ului PRO.MISIUNE
 9. Blog de sănătate mintală și educație emoțională
  – Construirea sensului existențial
  – Aplicațiile filosofiei stoice în sănătatea mintală și optimizarea personală
  – Îmbunătățirea performanțelor și abilităților sociale
  – Metode psihoterapeutice pentru a dobândi împăcarea cu trecutul și redobândirea echilibrului emoțional interioare
 10. Cursuri pentru animatoriObţinerea diplomei de animator socio-educativ

 

Însumând cele de mai sus, abordarea mea terapeutică e în funcție de tipologia ta de personalitate. Îți pot vorbi foarte pragmatic, calculat, matematic, punând accent pe numere și fapte din lumea reală; îți pot vorbi filosofic, emoțional, oferind metafore terapeutice și căi prin care să te poți conecta la propria persoană, la propriul sine; îți pot vorbi într-un stil pedagogic, unde îți voi explica cum funcționează mintea, sufletul și inima ta, descoperind împreună povestea ta de viață și ce te-a făcut să fii ceea ce ești; îți pot vorbi într-un stil umoristic pentru că… la terapie se mai și râde uneori, nu doar se plânge.:)

De asemenea, îmi poți găsi activitatea de psiholog şi materialele scrise pe BLOGUL și CANALUL DE Youtube „Semped”.

Am studiat peste 40 de cursuri online de comunicare, relaţii, dating, dezvoltare personală, filosofie şi psihologie și am citit peste 400 de cărți din domeniul psihologiei, filosofiei, dezvoltării personale, business și antreprenoriat.

Cele patru subdomenii ale psihologiei pe care mă bazez pentru propria dezvoltare, și care pot fi folosite în terapie sunt: dinamica socială, sensul existențial, tulburările mintale și psihologia traumelor din copilărie.

Caut să dobândesc zilnic expertiza necesară unui psiholog profesionist pentru a-i ajuta pe oameni prin psihoterapie spre a-şi vindeca rănile interioare ale trecutului, să se optimizeze şi să se dezvolte personal pentru a-şi îndeplini visele, având idealul împlinirii vocaţiei personale ce le oferă un sens propriei vieți.

Astfel, îmbinând tehnicile validate ştiinţific ale psihologiei moderne cu elementele filosofiei antice, am construit noi modele terapeutice şi de optimizare personală care pot fi puse la dispoziţia oricărei persoane ce îşi doreşte să dobândească un caracter puternic și frumos, o minte senină și sănătoasă, o dispoziție optimistă a sufletului

Te aștept la o primă ședință:)

An unexamined life is not worth living.

Socrate

Atestate libera practica psiholog

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihologie Clinică, nr. 24237, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

 

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihoterapii cognitive și comportamentale, nr. 24237, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

 

Certificat cabinet psihologic

badge_certificatCertificat de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, sub denumirea: Pușcașu Lucian-Adrian – Cabinet Individual de Psihologie, cod de înregistrare: 1BC9795, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

Formare:

Psihologie clinică
Psihoterapie cognitiv-comportamentală