Marius Pentilie

 psiholog_cluj_marius_pentilie

Psiholog, Psihoterapeut, Trainer

Psihoterapia este pentru mine mai mult decât un job, este oportunitatea de a înţelege mai bine universul uman, de a mă ajuta pe mine şi de a-i ajuta pe ceilalţi să trăiască o viaţă plină de sens, să depăşească dificultăţile care apar şi să se dezvolte ca persoane. Consider că fericirea ar trebui sa fie unul din scopurile fundamentale  ale psihoterapiei. Prin formarea, iar mai apoi prin certificarea şi atestarea în psihologie clinică şi psihoterapie cognitiv-comportamentală (cea mai avansată terapie a gândurilor şi comportamentului bazată pe ştiinţă) am dobândit cunoştinţele, abilităţile şi competenţele necesare unui profesionist, devenind membru CPR (Colegiul Psihologilor din România) şi APCCR (Asociaţia de Psihoterapii Cognitiv Comportamentale din România).
 1. Supervizor Specializarea: Psihologie clinică
 2. Psiholog Expert Specializări: Psihologie clinică și psihoterapie
 3. Psiholog clinician, Psihoterapeut Treapta de specializare: specialist
 4. Consilier la Cluj School of Public Health Consilierea participanţilor din proiectele de cercetare
 5. Social Skills Training Program & Stress Management Derularea unor programe de Social Skills & Stress Management
 6. Psiholog clinician, Psihoterapeut Treapta de specializare: autonom
 7. Expert Consiliere şi orientare profesională Consilierea studenţilor de la UBB, ca parte a proiectului european de dezvoltare a resurselor umane
 8. Participare workshop-uri de formare continuă Psihologie a sexualităţii, hipnoză, psihoterapie online, depresie
 9. Participarea la conferinţele anuale de psihologie a sexualităţii Prezentarea articolelor la conferinţe
 10. Deschiderea cabinetului individual de psihologie Obţinerea certificatului pentru cabinetul individual de psihologie.
 11. Psiholog clinician, Psihoterapeut Treapta de specializare: practicant sub supervizare
 12. Formare în psihoterapii cognitiv-comportamentale şi psihologie clinică Obţinerea atestatelor de liberă practică, treapta: supervizare·
 13. Masteratul de psihologie clinică şi psihoterapie Absolvirea masteratului, UBB, Cluj-Napoca,
 14. Practică spitalul de psihiatrie şi Ergoterapie Cluj-Napoca Evaluarea pacienţilor
 15. Voluntar Fundaţia Estuar Participarea la activităţile zilnice ale beneficiarilor
 16. Facultatea de psihologie Obţinerea licenţei în psihologie
Experienţa mea include intervenţia psihoterapeutică şi psihodiagnosticul în diferite medii, Spitalul de Psihiatrie şi Ergoterapie Cluj-Napoca, Penitenciarul Poarta Albă, Fundaţia Estuar Cluj Napoca, consilierea în carieră a studenţilor la UBB, Cluj-Napoca, derularea unor programe de training pentru abilităţi sociale și de management al stresului. Dar mai ales practica privată la cabinetul de psihologie unde am ajutat persoane cu burnout, anxietate socială, timiditate, stimă de sine scăzută, anxietate, atacuri de panică, tulburări bipolare, oameni prinși în relații toxice sau care nu puteau trece peste despărțiri, ori pur şi simplu oameni care au vrut sa facă o schimbare pozitivă şi să îmbunătăţească un aspect al vieţii lor. Din experiența pe care am acumulat-o am învățat să am răbdare, să ascult oamenii, să încerc să le înțeleg perspectiva încercând în același timp să-i încurajez să facă schimbările de care au nevoie. Cei mai mulți oameni care vin în psihoterapie știu deja care ar fi soluțiile și au nevoie doar să fie sprijiniți în aplicarea lor pentru că poate nu au găsit un sprijin în alte persoane. Participarea la workshop-uri şi conferinţe, ca parte a formării continue, m-au ajutat sa rămân la curent cu inovaţiile din domeniu şi să le aplic în practica mea. Chiar dacă sunt un psihoterapeut cognitiv-comportamental, sunt suporterul unei psihoterapii integrative care să includă cele mai bune tehnici din toate terapiile existente. Eu mă văd pe mine ca un antrenor care îi învaţă pe ceilalţi nişte tehnici pe care să le poată exersa pe urmă singuri şi care să ducă în final la o îmbunătăţire a calităţii vieţii.
În definitiv aş vrea să contribui la îmbunătăţirea calităţii serviciilor de psihoterapie şi la schimbarea mentalităţii în ceea ce priveşte psihologia  în România.
 
Fericirea este sensul şi scopul vieţii, traiectoria şi finalul existenţei umane.
Aristotel

ochelari_pe_laptop_pe_birou

Atestate libera practica psiholog

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea psihologie clinică, nr.1639, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).
 
badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihoterapii cognitive şi comportamentale, nr.3454, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).
 

Certificat cabinet psihologic

badge_certificatCertificat de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, sub denumirea: Pentilie Marius – Cabinet individual de psihologie,   cod de inregistrare 1CJ1729, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

Formare:

În psihoterapii cognitive şi comportamentale asigurată de Asociaţia de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale din România (APCCR). În psihologie clinică asigurată de masteratul de psihologie clinica, consiliere si psihoterapie cognitiv comportamentala din cadrul UBB Supervizor: Aurora Szentagotai, psiholog principal în psihologie clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie, supervizor în domeniu atestat de Colegiu Psihologilor din România, membru al Institutului Internaţional de Studii Avansate de Psihoterapie şi Sănătate Mentala Aplicată.

Studii:

– Diplomă de licenţă în specializarea psihologie – Diplomă de disertaţie, masteratul de psihologie clinica, consiliere şi psihoterapie cognitiv-comportamentala, UBB Conducator Master: Daniel David, profesor “Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie (stiinte cognitive clinice) la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din Universitatea Babes-Bolyai, preşedintele International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, al Colegiului Psihologilor din România, filiala Cluj şi al Asociaţiei de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România. În prezent (2009) predă şi la prestigioasa instituţie medicală Mount Sinai School of Medicine, New-York, SUA.

Academic:

Diplomă workshop “Tulburările depresive la adult: conceptualizarea cazului și model de intervenție psihoterapeutică” organizat de Colegiul Psihologilor din România si Institutul de Psihologia Dezvoltării, formator: Prof. univ. Geanina Cucu-Ciuhan; Diplomă workshop “Abuzul sexual” organizat de Colegiul Psihologilor din România si Institutul de Psihologie si Psihoterapie a Sexualităţii, formator: Conf. Univ. Dr. Andrea Muller-Fabian; Diplomă workshop “Psihosexualitatea masculină şi feminină” organizat de Colegiul Psihologilor din România şi Institutul de Psihologie şi Psihoterapie a Sexualităţii, formator: Lect. Univ. Dr. Adrian Roşan. Diplomă workshop  “Terapia tulburărilor sexuale” organizat de Colegiul Psihologilor din Romania şi Institutul de Psihologie si Psihoterapie a Sexualităţii, formator: Lect. Univ. Dr. Adrian Roşan. Diplomă workshop “Psihodiagnostic şi evaluare clinică în tulburările sexuale” organizat de Colegiul Psihologilor din România şi Institutul de Psihologie si Psihoterapie a Sexualităţii, formator: Lect. Univ. Dr. Adrian Roşan. Diplomă workshop “Contextul personal al integrării” organizat de Colegiul Psihologilor din România şi Asociatia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România, formator: Prof. Dr. Peter J. Hawkins si Prof. Dr. Rochard Page. Diplomă workshopHipnoză şi Hipnoterapie Clinică”, organizat de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România, formator: Dr. Thomas Dowd Professor Emeritus Kant State University, USA. Diplomă workshop “Metode online de prevenţie şi psihoterapie a anxietăţii”, organizat de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Online din România, formator: Prof. univ. dr. Mircea Miclea. Diplomă workshop “Terapie de cuplu: hărţi mentale şi aptitudini practice pentru începători”, organizat de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia de terapie familială sistemică Cluj, Formatori: Konya Agnes & Zoltan. Diplomă workshop “Motivational Interviewing” , organizat de Cluj School of Public Health, UBB, formator: Dr. Ken Resinkow. Diplomă workshop “Cu dr. Irvin D. Yalom despre Misterul descoperirii sensului”, organizat de  Colegiul Psihologilor din România și Asociația C.I.S. IMPROVE. Diplomă workshop “Depresia-strigătul tăcerii”, organizat de  Colegiul Psihologilor din România și Asociația C.I.S. IMPROVE.

Conferinţe:

Diplomă participare la – Conferinţa Naţională de Psihologie a Sexualităţii, Ediţia a II-a,  06 aprilie 2012organizată de Institutul de Psihologie si Psihoterapie a SexualităţiiCluj-Napoca, acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi de Colegiul Medicilor din România, cu lucrareaParticularităţi ale co-terapiei în tratarea tulburărilor sexuale şi a problemelor de comunicare în relaţia de cuplu. Studiu de caz”. Diploma participare la – Conferinţa Naţională de Psihologie a Sexualităţii, 15 martie 2013, organizata de Institutul de Sexologie – Cluj-Napoca, acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi de Colegiul Medicilor din România. Diploma participare la – Conferinţa Naţională de Psihologie a Sexualităţii, 27 martie 2014, organizata de Institutul de Sexologie – Cluj-Napoca, acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi de Colegiul Medicilor din România, cu lucrarea “Desensibilizarea progresivă în terapia disfuncţiilor sexuale”.

Dorești o programare la psih. Pentilie Marius?

Ședinţele se stabilesc pe bază de programare telefonică, prin email sau completând formularul de mai jos. Poți preciza psihologul la care dorești programarea sau te putem asista noi.

  Numele (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Număr de telefon (obligatoriu)

  Reintroduceți numărul de telefon (obligatoriu)

  Subiectul

  Mesaj

  Termenii si conditiile (obligatoriu)

  Am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile, respectiv cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

  Termenii si conditiile pot fi citite aici