Marius Pentilie

 

Psiholog, Psihoterapeut, Trainer

Atunci când am ales calea de a deveni psiholog, nu am știut exact ce aleg, știam doar că mă pasionează psihologia, filosofia și științele sociale.

În timp, mi-am dat seama că am făcut aceasta alegere inconștient dar nu întâmplător iar psihologia m-a ajutat foarte mult în provocările pe care le-am avut în viața mea ulterior.
 
De-a lungul vieții mele m-am confruntat cu traume, stres, anxietăți, depresie, lipsă de încredere, relații toxice, separare, dependențe, emoții negative intense, singurătate, mecanisme de coping defectoase, conflicte interioare, pe care am cautat sa le rezolv.
 
Deși am formare și certificare in psihoterapie cognitiv-comportamentală devenind membru CPR ,  APSC şi APCCR , psiholog specialist și supervizor în psihologie clinică și psihoterapii cognitive și comportamentale și am practicat aceste forme de terapie, la un moment dat am început să le văd limitele tot mai mult.
Astfel am început sa învăț și să practic și alte forme de terapie sau tehnici cum ar fi Schema Therapy, Terapia centrată pe client, Interviul Motivational sau Terapia Analitică.
 
Dificultățile pe care le-am avut si faptul ca am devenit părinte m-au motivat să nu mă opresc și să găsesc o modalitate de vindecare completă, de aceea lucrez foarte bine cu oameni care își doresc mai mult.
 
Am devenit pasionat de dezvoltarea personală și de învățarea continuă, am conștientizat că dacă vreau să cresc atât pe plan personal cât și profesional, trebuie să fac schimbări radicale.
  1. Supervizor Specializarea: Psihologie clinică, Psihoterapie cognitiv-comportamentală
  2. Psiholog Expert Specializări: Psihologie clinică și psihoterapie
  3. Psiholog clinician, Psihoterapeut Treapta de specializare: specialist
  4. Consilier la Cluj School of Public Health Consilierea participanţilor din proiectele de cercetare
  5. Social Skills Training Program & Stress Management Derularea unor programe de Social Skills & Stress Management
  6. Psiholog clinician, Psihoterapeut Treapta de specializare: autonom
  7. Expert Consiliere şi orientare profesională Consilierea studenţilor de la UBB, ca parte a proiectului european de dezvoltare a resurselor umane
  8. Participare workshop-uri de formare continuă Psihologie a sexualităţii, hipnoză, psihoterapie online, depresie
  9. Participarea la conferinţele anuale de psihologie a sexualităţii Prezentarea articolelor la conferinţe
  10. Deschiderea cabinetului individual de psihologie Obţinerea certificatului pentru cabinetul individual de psihologie.
  11. Psiholog clinician, Psihoterapeut Treapta de specializare: practicant sub supervizare
  12. Formare în psihoterapii cognitiv-comportamentale şi psihologie clinică Obţinerea atestatelor de liberă practică, treapta: supervizare·
  13. Masteratul de psihologie clinică şi psihoterapie Absolvirea masteratului, UBB, Cluj-Napoca,
  14. Practică spitalul de psihiatrie şi Ergoterapie Cluj-Napoca Evaluarea pacienţilor
  15. Voluntar Fundaţia Estuar Participarea la activităţile zilnice ale beneficiarilor
  16. Facultatea de psihologie Obţinerea licenţei în psihologie
Încercând diferite forme de terapie atât pentru mine cât și pentru clienți, treptat am realizat că nu este suficient, ceea ce m-a făcut să simt frustrare în legatură cu psihoterapia și ceea ce poate oferi.
 
Desi reușisem să înțeleg mai bine relațiile, pe mine și pe ceilalți, relația dintre sine și ego, conștient-inconștient, să gestionez emoțiile, să rezolv din problemele care mă apăsau ajungând la un nivel mai mare, tot nu reușeam să stăpânesc unele stări care îmi creau dificultăți.
 
Cercetând în continuare în dorința de a înțelege ce pot să fac mai mult sau ce îmi lipsește, am descoperit legătura dintre psihologie și spiritualitate.
 
Deși eram ateu convins de la 14 ani, fiind totuși pasionat de filosofie, am încercat să înțeleg mai bine natura umană cât și natura existenței noastre.
 
Din nou a trebuit să învăț ceva nou și am putut să văd că problemele pe care le avem pot fi la nivel fizic, mental-emoțional dar și spiritual sau la toate cele trei nivele. Iar dacă vrem o abordare completă trebuie să le adresăm pe toate.
 
În încercarea de a înțelege spiritualitatea și adevărul am trecut prin filosofia clasică, raționalistă, existențialistă, nihilistă, deconstructivistă, stoicism, budism, new age și am ajuns la creștinism.
 
Am început să citesc Biblia și din întâmplare am avut parte de îndrumare din partea unor oameni credincioși.
 
Mi-am dat seama că Biblia este de multe ori greșit înțeleasă, la fel și creștinismul și că dacă putem să înțelegem cu adevărat ce a vrut să ne transmită Isus, asta ne va transforma viața.
 
Așa că am început să merg la o biserică și să ma dezvolt pe partea spirituală, întâlnind oameni minunați care m-au ajutat în acest proces.
 
De aceea am decis să adaug la practica mea consilierea creștină pentru cei care sunt interesați de această parte.
 
Ceea ce nu am reușit să rezolv prin psihoterapie, am ajuns să rezolv prin credință, am căpătat pace, liniste, mai multa intelepciune si simt ca multe dintre probleme s-au rezolvat definitiv si am ajuns la adevarata vindecare.
 
Dezvoltarea personală pe care am avut-o m-a ajutat să pot să devin un psiholog mai bun pentru că nu poți ajuta pe cineva decât în măsura în care te poți ajuta pe tine.
 
În prezent lucrez cu oameni care vor să se dezvolte mai mult, care sunt pasionați de învățare continuă, care au mai făcut psihoterapie și nu au rezolvat de tot problemele, atei, credincioși sau persoane cu o spiritualitate nedefinită.
 
Mă concentrez în special pe relații, personalitate, anxietate, depresie, terapie de cuplu și gestionarea emoțiilor.
 

”Și chiar dacă aș avea darul profeției și aș înțelege toate tainele și toată cunoștința, chiar dacă aș avea toată credința, așa încât să mut munții, dar n-am dragoste, nu sunt nimic.”

‭‭1 Corinteni‬ ‭13‬:‭2‬, ‭5‬ ‭

ochelari_pe_laptop_pe_birou

Atestate libera practica psiholog

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea psihologie clinică, nr.1639, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).
badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihoterapii cognitive şi comportamentale, nr.3454, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

Certificat cabinet psihologic

badge_certificatCertificat de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, sub denumirea: Pentilie Marius – Cabinet individual de psihologie,   cod de inregistrare 1CJ1729, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

Formare:

În psihoterapii cognitive şi comportamentale asigurată de Asociaţia de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale din România (APCCR).

În psihologie clinică asigurată de masteratul de psihologie clinica, consiliere si psihoterapie cognitiv comportamentala din cadrul UBB Supervizor: Aurora Szentagotai, psiholog principal în psihologie clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie, supervizor în domeniu atestat de Colegiu Psihologilor din România, membru al Institutului Internaţional de Studii Avansate de Psihoterapie şi Sănătate Mentala Aplicată.

Studii:

– Diplomă de licenţă în specializarea psihologie

Diplomă de disertaţie, masteratul de psihologie clinica, consiliere şi psihoterapie cognitiv-comportamentala, UBB Conducator Master: Daniel David, profesor “Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie (stiinte cognitive clinice) la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din Universitatea Babes-Bolyai, preşedintele International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, al Colegiului Psihologilor din România, filiala Cluj şi al Asociaţiei de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România. În prezent (2009) predă şi la prestigioasa instituţie medicală Mount Sinai School of Medicine, New-York, SUA.

Academic:

Diplomă workshop “Tulburările depresive la adult: conceptualizarea cazului și model de intervenție psihoterapeutică” organizat de Colegiul Psihologilor din România si Institutul de Psihologia Dezvoltării, formator: Prof. univ. Geanina Cucu-Ciuhan;

Diplomă workshop “Abuzul sexual” organizat de Colegiul Psihologilor din România si Institutul de Psihologie si Psihoterapie a Sexualităţii, formator: Conf. Univ. Dr. Andrea Muller-Fabian;

Diplomă workshop “Psihosexualitatea masculină şi feminină” organizat de Colegiul Psihologilor din România şi Institutul de Psihologie şi Psihoterapie a Sexualităţii, formator: Lect. Univ. Dr. Adrian Roşan.

Diplomă workshop  “Terapia tulburărilor sexuale” organizat de Colegiul Psihologilor din Romania şi Institutul de Psihologie si Psihoterapie a Sexualităţii, formator: Lect. Univ. Dr. Adrian Roşan.

Diplomă workshop “Psihodiagnostic şi evaluare clinică în tulburările sexuale” organizat de Colegiul Psihologilor din România şi Institutul de Psihologie si Psihoterapie a Sexualităţii, formator: Lect. Univ. Dr. Adrian Roşan.

Diplomă workshop “Contextul personal al integrării” organizat de Colegiul Psihologilor din România şi Asociatia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România, formator: Prof. Dr. Peter J. Hawkins si Prof. Dr. Rochard Page.

Diplomă workshopHipnoză şi Hipnoterapie Clinică”, organizat de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România, formator: Dr. Thomas Dowd Professor Emeritus Kant State University, USA.

Diplomă workshop “Metode online de prevenţie şi psihoterapie a anxietăţii”, organizat de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Online din România, formator: Prof. univ. dr. Mircea Miclea.

Diplomă workshop “Terapie de cuplu: hărţi mentale şi aptitudini practice pentru începători”, organizat de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia de terapie familială sistemică Cluj, Formatori: Konya Agnes & Zoltan.

Diplomă workshop “Motivational Interviewing” , organizat de Cluj School of Public Health, UBB, formator: Dr. Ken Resinkow.

Diplomă workshop “Cu dr. Irvin D. Yalom despre Misterul descoperirii sensului”, organizat de  Colegiul Psihologilor din România și Asociația C.I.S. IMPROVE.

Diplomă workshop “Depresia-strigătul tăcerii”, organizat de  Colegiul Psihologilor din România și Asociația C.I.S. IMPROVE.

Conferinţe:

Diplomă participare la – Conferinţa Naţională de Psihologie a Sexualităţii, Ediţia a II-a,  06 aprilie 2012organizată de Institutul de Psihologie si Psihoterapie a SexualităţiiCluj-Napoca, acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi de Colegiul Medicilor din România, cu lucrareaParticularităţi ale co-terapiei în tratarea tulburărilor sexuale şi a problemelor de comunicare în relaţia de cuplu. Studiu de caz”.

Diploma participare la – Conferinţa Naţională de Psihologie a Sexualităţii, 15 martie 2013, organizata de Institutul de Sexologie – Cluj-Napoca, acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi de Colegiul Medicilor din România.

Diploma participare la – Conferinţa Naţională de Psihologie a Sexualităţii, 27 martie 2014, organizata de Institutul de Sexologie – Cluj-Napoca, acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi de Colegiul Medicilor din România, cu lucrarea “Desensibilizarea progresivă în terapia disfuncţiilor sexuale”.

Dorești o programare la psih. Pentilie Marius?

Ședinţele se stabilesc pe bază de programare telefonică, prin email sau completând formularul de mai jos. Poți preciza psihologul la care dorești programarea sau te putem asista noi.

    Numele (obligatoriu)

    Adresa de email (obligatoriu)

    Număr de telefon (obligatoriu)

    Reintroduceți numărul de telefon (obligatoriu)

    Subiectul

    Mesaj

    Termenii si conditiile (obligatoriu)

    Am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile, respectiv cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

    Termenii si conditiile pot fi citite aici