Psiholog, Psihoterapeut Cognitiv-Comportamental
Zbuciumul vieții cotidiene pare, uneori, de nedesprins. Goana către hedonism, către plăcere e presărată cu eșecuri iar valorile sau principiile personale le percepem ca fiind distale – în special pe când ele ne-ar putea oferi un ghidaj, în special pe când ele ar putea să ne fie o punte de salvare. Unul dintre rolurile terapeutului este de a oferi acest ghidaj, de a corecta și lustrui lentilele cu care privim pe cei din jur sau situațiile în care ne aflăm.
Deși în tot acest zbucium culmile fericirii sau ale bucuriei par poteci dificil de escaladat, prin intermediul centrului de psihologie Mental Training ne-am asumat anumite valori/constructe/idei care ne pot oferi echilibrul dorit: excelență, încredere, acceptare, răbdare, perserverență, căldură, empatie, creativitiate și explorare.
Parcursul profesional a fost unul destul de vast participând atât la proiecte extracurriculare dar și obținând o bază de cunoștințe prin intermediul Facultății de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai.
- Psihoterapeut Centrul de psihologie Mental-Training Consiliere părinţi, copii, adolescenţi, cupluri, studenţi
- Tehnici de stabilizare în cazul pacienților cu traumă complexă și disociere Curs de formare susținut de Anna Gerge Ph.D., trainer și supervizor în psihoterapie
- Deschiderea cabinetului individual de psihologie Obţinerea certificatului pentru cabinetul individual de psihologie.
- Consilier psihologic în cadrul proiectului Studhub din cadrul Universității Babeș-Bolyai
- Psihoterapeut în cadrul proiectului Dream din cadrul Universității Babeș-Bolyai
- Formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală (CBT) Obţinerea atestatelor de liberă practică, treapta: supervizare·
- Practică în cadrul Spitalului de Psihiatrie Infantilă determinarea diagnosticului prin interviu (structurat și semistructurat) și aplicarea de diferite baterii de teste psihologice
- Practică în diferite instituții precum Clinica Medicală III, Casa Theodora, Institutul Oncologic Cluj
- Asistent de cercetare în diferite proiecte de cercetare (anxietate socială, utilizarea realității virtuale pentru tratarea anxietății, ego-depleție, ruminație, percepția durerii, anxietate de zbor cu avionul etc)
- Program Masteral de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie Absolvirea masteratului, UBB, Cluj-Napoca
- Mentor, coach prin intermediul proiectului „Key to recognition” de către Asociația Fora din Copenhaga, Danemarca
- Trainer prin intermediul proiectului „Tools for Youth Exchanges” organizat de către Asociația Leargas în Dublin, Irlanda
- Mediator prin intermediul proiectului „Mediation: a new tool for dealing with conflicts in youth work” organizat de către „Platform Spartak” în Haga, Olanda
- Facultatea de Psihologie și Știinţe ale Educaţiei, UBB Obţinerea licenţei în psihologie
Studiile de specialitate, formarea în psihologie clinică și psihoterapie (cognitiv-comportamentală) și dezvoltarea continuă prin participare la cursuri și workshop-uri în domeniu mi-au consolidat pregătirea ca profesionist. Nu în ultimul rând, învăţarea, actualizarea și creșterea mea ca psiholog și psihoterapeut se datorează fiecărui client în parte cu care am interacţionat și care m-a ajutat să descopăr unicitatea dar și complexitatea fiinţei umane.
Atestate de liberă practică
Certificat cabinet psihologic
Formare:
În psihoterapie cognitiv-comportamentală facilitată de către Asociaţia de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale din România (APCCR).
Tehnici de stabilizare în cadrul pacienților cu traumă complexă și disociere susținut de Anna Gerge Ph.D. prin intermediul Asociației Române pentru Studiu și Intervenție în Traume (ARSIT)
Emotional schemas and psychopathology susținut de Robert Leahy Ph.D. în cadrul Congresului Internațional de Psihoterapie Cognitivă (a 9a ediție)
Psychological treatment of depression and anxiety disorders: A comprehensive overview and future directions susținut de Pim Cuijpers Ph.D. în cadrul Congresului Internațional de Psihoterapie Cognitivă (a 9a ediție)
The therapeutic relationship in CBT susținut de Judith Beck Ph.D. în cadrul Congresului Internațional de Psihoterapie Cognitivă (a 9a ediție)
Developing and disseminating effective psychological therapies for anxiety disorders: Science, politics & economics susținut de David M. Clark Ph.D. în cadrul Congresului Internațional de Psihoterapie Cognitivă (a 9a ediție)
The art of well-being susținut in Gloucester, Anglia de către ASHA Center
Making a difference workshop susținut în Edinburgh, Scoția de către Experimentáculo Associação
„I move” project susținut în Gozo, Malta de către ERRC
Consilier și organizator în cadrul școlii de vară din China, Guangzhou – provincia Foshan
Conferința Internațională a Studenților de la Psihologie prin intermediul Asociației Studenților Psihologi din România
Studii:
– Diplomă de licenţă, în specializarea psihologie, în cadrul Universității Babeș-Bolyai
– Diplomă de dizertaţie, masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai
– Student doctorand în cadrul școlii doctorale de Psihologie Cognitivă Aplicată din Universității Babeș-Bolyai