Reka Kertesz

psiholog_Reka_Kertesz

Psiholog, psihoterapeut

Pasiunea mea pentru psihologie este, de fapt, pasiune pentru viață și echilibru personal. Psihologia m-a învățat că nu evenimentele, ci gândurile și percepțiile noastre despre acele evenimente ne influențează emoțiile, că dacă reușim să ne echilibrăm gândurile, vom avea o viață emoțională mai echilibrată la rândul ei. Asta face psihologia și acesta este scopul unui psiholog: să deschidă acele uși care pot duce către ameliorarea stărilor care ne fac rău și către descoperirea unor noi moduri de gândire. În timp, mergând la un psiholog ajungi să fii propriul tău terapeut.

În prezent lucrez cu adulți care se confruntă cu anxietate, depresie, probleme în familie, insomnie, stres crescut, frica de boli, calitate scăzută a vieții, stări de agitație, conflicte în relație, stimă de sine scăzută, sentimente de abandon, doliu, infidelitate în cuplu, persoane care vor să facă o schimbare în viața lor sau care se simt depășiți la momentul actual de situația pe care o au în față.

 1. Psiholog atestat Specializarea: Psihoterapie cognitiv-comportamentală
 2. Deschiderea cabinetului individual de psihologie Obţinerea certificatului pentru cabinetul individual de psihologie.
 3. Curs licențiere Depreter/Paxonline, Asociația ACPOR Obținerea diplomelor de licențiere pentru utilizarea platformelor Depreter și Paxonline
 4. Formare în psihoterapii cognitiv-comportamentale şi psihologie clinică Obţinerea atestatelor de liberă practică, treapta: supervizare·
 5. Program Masteral de Tehnici Psihologice pentru Controlul Comportamentului și
  Dezvoltarea Potențialului Uman,
  Absolvirea masteratului, UBB, Cluj-Napoca,
 6. Practică la Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca Evaluarea pacienţilor
 7. Practică la Clinica de Psihiatrie pentru Ergoterapie, Cluj-Napoca Evaluarea pacienţilor
 8. Voluntar Fundaţia Estuar activități de recunoaștere și gestionare a emoțiilor, coping cognitiv-comportamental
 9. Facultatea de psihologie și Științe ale Educației, UBB, Cluj-Napoca Obţinerea licenţei în psihologie

 

Interesul pentru psihologie a apărut în viața mea devreme și s-a materializat când am ales să studiez acest domeniu în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, UBB. După finalizarea celor trei ani de facultate și obținerea diplomei de licență în psihologie, am ales să particip și la formarea din cadrul Masteratului de Tehnici Psihologice pentru Controlul Comportamentului și Dezvoltarea Potențialului Uman, UBB, unde am acumulat cunoștințele și tehnicile cognitiv-comportamentale necesare practicii unui psihoterapeut.

În tot acest timp, m-am implicat și în activități de voluntariat (Fundația ESTUAR), iar experiențele de practică de la Clinica de Psihiatrie pentru Ergoterapie și Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca m-au ajutat să înțeleg pe deplin complexitatea meseriei și responsabilitatea cu care aceasta vine.  Etapa de formare s-a finalizat odată cu obținerea atestatului de liberă practică și a certificatului pentru cabinetul individual de psihologie; cu toate acestea, nevoia pentru dezvoltare și învățare continuă este ceea ce definește meseria unui psiholog, așadar formarea personală rămâne un proces în demers.

It is the human brain from which the human mind arises and within that mind resides our humanity.

Teicher, Glod, Surrey, Swett, 1993

Atestate libera practica psiholog

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihoterapii cognitive şi comportamentale, nr.25242, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

 

Certificat cabinet psihologic

badge_certificatCertificat de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, sub denumirea: Reka Kertesz – Cabinet individual de psihologie, cod de inregistrare 1CJ9894, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR).

Formare:

În psihoterapii cognitive şi comportamentale asigurată de Asociaţia de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale din România (APCCR).

Studii:

– Diplomă de licenţă în specializarea psihologie

Diplomă de disertaţie, Program Masteral de Tehnici Psihologice pentru Controlul Comportamentului și Dezvoltarea Potențialului Uman UBB Conducator Master: Daniel David, profesor “Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie (stiinte cognitive clinice) la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din Universitatea Babes-Bolyai, preşedintele International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, al Colegiului Psihologilor din România, filiala Cluj şi al Asociaţiei de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România. În prezent (2009) predă şi la prestigioasa instituţie medicală Mount Sinai School of Medicine, New-York, SUA.