Ana-Maria Boroș

Psiholog clinician, Psihoterapeut cognitiv-comportamental

  Pentru mine, psihoterapia înseamnă o călătorie spre o destinație la care visăm demult, fie vorbim despre o plaja însorită cu palmieri și o briza răcoritoare, fie despre un vârf de munte pe care ne-am dorit de mult timp să-l cucerim, dar indiferent de care e destinația ta de vis, drumul va fi fără excepție plin de semnificație și sens. Și pentru că după cum probabil ai înțeles, călătoria despre care vorbesc este cea a transformării și vindecării tale în urma căreia vei rămâne cu albume întregi de amintiri care să iți ghideze pașii și după ce te vei bucura de destinație. Îmi doresc să te invit să călătorim împreună, să îmi permiți să iți fiu coechipier, copilot sau chiar însoțitor de bord, să fiu martor la transformarea și fericirea ta, să fiu ajutorul și alinarea ta la tristețe și neputință atunci când poate drumul va deveni mai dificil sau mai întortocheat și vor apărea obstacole de traversat. Aceste obstacole se pot traduce în anxietate, atacuri de panica, depresie și alte tulburări de dispoziție, stres atât în viață de zi cu zi sau în cea profesională, lipsa de încredere și stimă de sine, dorință mai mare de echilibru sau de autocunoaștere. Și pentru că aceasta analogie mă reprezintă, vreau să iți povestesc puțin și despre călătoria mea de până acum și despre rucsacul meu cu “ustensile” pe care mă bazez pentru a profita la maximum de această aventură.
 1. Psiholog atestatSpecializări: Psihoterapie cognitiv-comportamentală
 2. Psiholog atestatSpecializări: Psihologie Clinică
 3. Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBB, Cluj-Napoca Obținerea diplomei de licență în specializarea Psihologie
 4. Master de Tehnici Psihologice de Control al Comportamentului și Dezvoltarea Potenţialului UmanAbsolvirea masteratului, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca
 5. Deschiderea cabinetului individual de psihologieObţinerea certificatului pentru cabinetul individual de psihologie
 6. Practică la DGASPCCentrul De Primire În Regim De Urgență a Victimelor Traficului De Persoane Cluj-Napoca
 7. Practică la Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-NapocaScreening, evaluare psihologică și intervenție psihologica pentru pacienţii internaţi ai Institutului Oncologic
 8. Voluntariat DGASPCCentrul de recuperare „Alexandra”, Onești
 9. Specialist Resurse UmaneCompanie specializată în domeniul IT
  În călătoria noastră vom îmbina Terapia Cognitiv-Comportamentala, Terapia Acceptării și a Angajamentului, Terapia Schemelor Cognitive, dar și elemente din Psihoterapia Pozitiva. Terapia este despre tine, așa că toate aceste “ustensile” vor fi folosite în scopul nevoilor tale și al atingerii destinației pe care tu ți-o dorești. Pun foarte mult accent pe înțelegerea minții noastre și a modului în care ceea ce trăim se suprapune cu ceea ce se întâmplă și în interiorul nostru, așa că drumul călătoriei noastre va fi presărat totodată cu neuroștiință, subiect de care sunt extrem de pasionată. Iar daca ar fi să ating câteva puncte cheie pe care le-am învățat de-a lungul călătoriei mele personale, ar fi că încercam constant să găsim răspunsuri la lucrurile care se întâmplă în jurul nostru, la ce fac ceilalți, la cum se comporta și ce spun, la cum ne fac să ne simțim, dar uitam să punem lupa și asupra noastră, și omitem sa ne întrebam de ce fac eu asta, de ce gândesc așa, cum pot face mai bine, etc. Și așa a început călătoria mea, cu introspecție încă din adolescenta și cu încercarea de a ajunge la mine, și încă tot acolo sunt, zi de zi, încercând să ajung la fiecare om în parte, ajung cate puțin și la mine. E un proces nesfârșit, complet fascinant și revelator, plin de provocări și de greutăți pe care odată ce le depășești te aduc mai aproape de cunoaștere.

E un proces pe care nici să vrei nu-l mai poți opri, și pe care îl evidențiezi în ochii tuturor că stând la baza cunoașterii și bunătății umane. Cu cât noi ne cunoaștem mai bine, cu cât învățam să avem grija de noi mai mult, să ne iubim mai mult, să credem în noi mai mult, să ne vindecam și sa iertam mai mult, cu atât viață noastră vă deveni ceea ne dorim și cu atât lumea vă fi și ea mai mult.

Abia aștept să pornim la drum!

You can’t stop the waves, but you can learn to surf.
Jon Kabat Zinn

Atestate libera practica psiholog

badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihologie Clinică, nr. 1924, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR)
 
badge_atestatAtestat de liberă practică în specialitatea Psihoterapie cognitiv-comportamentală, nr. 8283, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR)
 

Certificat cabinet psihologic

badge_certificatCertificat de înregistrare a formei de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practicăsub denumirea: Boroș Ana-Maria – Cabinet individual de psihologie, cod de înregistrare 1BC11858, eliberat de Colegiul Psihologilor din România (CPR)
 

Dorești o programare la psih. Ana-Maria Boroș?

Ședinţele se stabilesc pe bază de programare telefonică, prin email sau completând formularul de mai jos. Poți preciza psihologul la care dorești programarea sau te putem asista noi.

  Numele (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Număr de telefon (obligatoriu)

  Reintroduceți numărul de telefon (obligatoriu)

  Subiectul

  Mesaj

  Termenii si conditiile (obligatoriu)

  Am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile, respectiv cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

  Termenii si conditiile pot fi citite aici