Sănătatea mentală în corporații

corporate_wellness

Sănătatea mentală a devenit esențială în corporații

Sănătatea mentală în organizații este un subiect care a început sa fie tot mai fierbinte în ultimul timp.

Dacă înainte era un tabu, acum tot mai mulți angajați vorbesc despre problemele de sănătate mentală cu care se confruntă.

Cele mai frecvente probleme de sănătate mentală ale angajaților în corporații sunt anxietatea, depresia, burnout-ul și problemele de personalitate.

Corporațiile pot să fie un mediu destul de stresant sau solicitant pentru angajații lor dar și un mediu care uneori nu le dă foarte multă satisfacție.

Într-o organizație foarte mare cum este o corporație, relațiile tind sa devină mai superficiale și mai puțin personale iar sentimentul de ownership ale persoanelor implicate poate să fie mai mic.

Dar desigur, după cum nu toți oamenii sunt la fel, nici toate corporațiile sau organizațiile nu sunt la fel.

Atenția acordată angajaților face diferența

Modul în care o organizație acordă timp și atenție oamenilor săi este foarte important pentru satisfacția și performanța angajaților dar și pentru performanța companiei.

Orice om are nevoie de atenție și are nevoie să-și dezvolte potențialul, într-o corporație poate fi mai greu de a trece acel prag impersonal față de un individ, dar nu imposibil.

Atunci când o persoana beneficiază de atenția, de ajutorul și de posibilitățile de care are nevoie, ea poate să aducă schimbări la mai multe nivele.

Atenția pe care o companie o acordă sănătății mentale face parte din atenția pe care o acordă angajaților săi.

O persoană care se confruntă cu anxietate, burnout sau depresie este o persoană care are nevoie de ajutor și care se poate simți singură în fața greutăților și a sarcinilor de zi cu zi, sau se poate simți ca o mică rotiță dintr-un sistem în care nu face o diferență foarte mare.

Stresul și problemele de sănătate

Problemele de sănătate mentală sunt normale, la fel ca și problemele de sănătate fizică. O persoană poate trece printr-un divorț, doliu, despărțire, evenimente negative de viață care pot pune presiune și pot crește stresul.

Stresul crescut asupra organismului în combinație cu vulnerabilitățile existente duc inevitabil la declanșarea unor probleme de sănătate. E ca în cazul unei răceli, de exemplu, în care stresul este frigul, iar vulnerabilitatea e reprezentată de o imunitate scăzută.

Cu cât se vorbește mai deschis despre problemele de sănătate mentală, cu atât ele pot fi prevenite sau rezolvate mai ușor.

Poate că este neobișnuit ca într-o corporație cineva să vorbească într-un meeting despre starea sa emoțională, dar s-ar putea ca acest lucru sa fie exact ce are nevoie o persoana, și nu doar superficial, ci autentic.

Dacă se vorbește mai mult despre stările emoționale și despre dificultățile de coping, atunci oamenii vor găsi mai ușor soluții și un suport social pentru a face schimbări care sa îi aducă mai aproape de o stare de fericire.

Organizațiile și angajații se susțin reciproc

Corporațiile sunt formate până la urmă din oameni iar umanitatea este elementul cheie care acționează ca un liant pentru o organizație.

Oamenii se pot simți mai apreciați, mai importanți și mai fericiți atunci când umanitatea este importantă în organizație.

În cadrul Centrului de psihologie Mental Training lucrăm cu organizații care se adaptează rapid la viteza cu care mediul și oamenii se schimbă și am obținut rezultate foarte bune atunci când sănătatea mentală a fost pusă în discuție iar oamenii au învățat mai multe despre acest subiect și au reușit sa discute liber.

Chiar dacă multe persoane tehnice acordă mai puțin timp pentru emoții, ele au devenit mai importante odată ce preocuparea pentru dezvoltarea personală a fost mai mare în organizație.

Poate ca depinde de fiecare să crească nivelul de dezvoltare personală dar o organizație are o responsabilitate față de oamenii implicați și de modul în care aceștia se simt iar oamenii care au o stare de echilibru, au o performanță ridicată. Și angajații au o responsabilitate față de companie, iar o corporație de succes poate să le dea un sentiment de împlinire mai mare.

Ceea ce se întâmplă la nivel individual are efect la nivel colectiv dar și ce se întâmplă nivel colectiv are un impact la nivel individual.

Dacă vrei să afli mai multe despre serviciile noastre corporate și vrei să ceri o ofertă pentru servicii de sănătate mentală în organizații poți completa formularul de mai jos.

  Numele (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Număr de telefon (obligatoriu)

  Reintroduceți numărul de telefon (obligatoriu)

  Subiectul

  Mesaj

  Termenii si conditiile (obligatoriu)

  Am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile, respectiv cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

  Termenii si conditiile pot fi citite aici