Psihiatru Serena Bălan

psihiatru-serena-balan

         Am absolvit Facultatea de Medicină în cadrul Universității de Medicină și Farmacie  „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Ulterior am finalizat pregătirea în specialitatea psihiatrie în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, secțiile clinice Psihiatrie II și Psihiatrie III.

          Pe parcursul rezidențiatului am dobândit cunoștințe în evaluarea, tratarea și monitorizarea unei varietăți bogate de patologii psihiatrice, atât acute, cât și cronice, printre care: tulburări psihotice (schizofrenie, tulburare schizoafectivă, tulburări psihotice acute), tulburări afective (depresie, tulburare bipolară), tulburări de anxietate, PTSD, tulburări somatoforme, tulburări de personalitate, abuz și dependență de alcool și substanțe psihoactive, joc patologic de noroc, demențe și tulburări psihice organice.

          Atât problemele cotidiene, cât și situațiile de viață mai deosebite, pot părea uneori imposibil de gestionat, ducând treptat la sentimente de singurătate și disperare. O piedică importantă în rezolvarea acestor situații este stigma atașată adresării unui medic psihiatru, care poate fi un aliat important în ameliorarea calității vieții, prin îmbinarea intervențiilor farmacologice cu psihoterapia și recomandările de stil de viață sănătos.

           Am ales această specialitate din pasiune pentru cunoașterea naturii umane, din dorința de a înțelege complexitatea minții, atât din punct de vedere științific, cât și fenomenologic: ce ne motivează, ce ne influențează emoțiile, gândirea, vorbirea, comportamentul, relațiile, de ce suntem atât de diferiți ca indivizi și ce avem în comun ca oameni.

          Pe parcursul pregătirii am dezvoltat un respect deosebit față de curajul și încrederea pacienților de a se deschide și de a-și împărtăși cele mai profunde temeri, amintiri, gânduri, oferindu-ți ca medic o poziție unică de martor al celor mai vulnerabile momente ale vieții lor.

          Din această postură doresc să pot ajuta pacienții să recapete speranța și să-și îmbunătățească viața, fiindu-le alături pe tot parcursul procesului terapeutic, cu răbdare, empatie și perseverență.  

2024
Medic specialist psihiatru
2019-2024
Medic rezident psihiatrie

Dorești o programare la psihiatru Serena Bălan?

Ședinţele se stabilesc pe bază de programare telefonică, prin email sau completând formularul de mai jos. 

  Numele (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Număr de telefon (obligatoriu)

  Reintroduceți numărul de telefon (obligatoriu)

  Subiectul

  Mesaj

  Termenii si conditiile (obligatoriu)

  Am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile, respectiv cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

  Termenii si conditiile pot fi citite aici