Pszichóterápia Kolozsváron

 

Hogyan működik a pszichóterápia?

Az alső találkozás

A terapeutád megfogja hallgatni aggodalmaidat és eldönthetitek azt, hogy mit akartok elérni a találkozások segitségével. Megfogod érteni azt,  hogyan is fogtok együtt dolgozni és fel fogsz tudni tenni minden kérdést, ami számodra fontos lehet. Abban az esetben ha a terapeuta azt gondolja, hogy ő nem tud segiteni egy bizonyos ügyben, akkor szivesen fog ajánlani egy olyan szakembert, aki szükségeidenk megfelelő.

Hány szesszióra lesz szükségem?

Mivel mindenki egyedi és mindenkinek különleges aggodalmai vannak, nincs egy előre meghatározott szesszió szám. Mi azt gondoljuk, hogy te fogod érezni mikor szükségleteid teljesültek és elérted azt, amit az eslő találkozás alkalmával kitűztél.

Ugyanakkor, sokan szeretnék azt tudni, hogy mennyi idő alatt mit lehet elérni; evvel az információval terapeutád fog tudni segiteni, szükségleteind szerint.

Mennyit tart egy szesszió?

Egy átlagos találkozás 50 percet tart – attól függően, hogy mire van szükséget, találkozhatsz terapeutáddal hetente, kéthetente, hónaponta vagy akár többször is egy hét keretén belül.

A kettő-egyben szesszió az az opció, melyet sokan választanak az első találkozások alkalmával, mikor azt érzik, hogy 50 perc alatt nem lehet mindent megtárgyalni. A kettő-egyben szesszió másfél órát tart és akkor leghasznosabb, mikor több problémát rövidebb idő alatt akarsz megoldani.

Hogyan is dolgozunk mi?

A mi megközelitésünk abból áll, hogy feltárjuk számodra azokat az eszközöket, amelyeket majd egyedül is használhatsz napi tevékenységeidben. Mi segithetünk abban, hogy megértsd aggodalmaidat, problémáidat és hogy új perspektivákat találj életedben. A pszichóedukáció és  empátiánk segitségével új, pozitiv változásokat teremthetsz életedben.

Pszichóterápia Kolozsváron, a Mental-Training Központban

Tanácsadóink és pszichóterapeutáink számos problémákban készek segiteni: szorongás, depresszió, karrier, önbizalom, gyász, trauma/sérülés, dühkezelés, sexuális rendellenesség, stb. Mindezeket, a kognitiv és komportamentális pszichológia (CBT) segitségével közelitünk; mindegyik tanácsadónk és terapeutánk tanúsitott alkalmazó ebben a területben.

A CBT  az egyedüli olyan terápia fórma, melynek sikere tudományos bizonyitékokon alapul (erről többet is olvashatsz ebben a meta-elemzésben).

Depresszió

Bármi is ravsztja a depressziót, a mi terapeutáink készek lépésről-lépésre megmutatni azokat a stratégiákat, amleyek sikeresen vezetnek gyógyuláshoz.

Szorongás

A Mental-Training terapeutákkal dolgozva, megtanulhatod azt, hogy mi az oka a szorongásnak vagy a pánikrohamnak és hogyan lehet visszanyerni önuralmunkat. Felfedezheted azokat a technikákat, melyek segitségével azonositani és minimalizálni fogod tudni a szorongás vagy a pánikroham gyökereit.

Párkapcsolat tanácsadás

Meglehet, hogy kapcsolatod nem működik legjobban és ezen változtatni szeretnél; a mi tanácsadóink segithetnek abban, hogy azonositsd a párkapcsolatban látező problémákat és hogy megtaláljad azokat a technikákat, melyek jobbá tudják tenni életedet pároddal.

Feszültség

Tanácsadóink és terapeutáink a CBT technikák által segithetnek abban, hogy megértsd feszültséged gyökereit.

Karrier

Tanácsadóink segithetnek felfedezi azokat a lépéseket, melyek sikeresebbé változtathatják karrieredet és enyhithetik feszültségedet munkahelyeden.