Blog de psihologie

Informaţii actuale despre psihologie

Scopul acestui blog este de a transmite informaţii despre psihologie şi psihoterapie din propria experienţă, sau bazate pe dovezi ştiinţifice.

Librăriile din păcate nu oferă prea multe opţiuni, foarte multe cărţi de valoare nu sunt traduse în limba română, calitatea cărţilor publicate este îndoielică, informaţiile nu sunt aduse la zi şi se promovează în special ceea ce este comercial.

Astfel am încercat să mai traduc din cărţile pe care le citesc şi să ofer un rezumat. Am încercat totodată să îmi expun părerile personale despre psihologie, psihoterapie dar şi despre filosofia de viaţă pe care o am şi pe care o pun în practică, despre modul personal de a vedea lucrurile.

Articolele sunt împărţite pe categorii:

  • Articole bazate pe cercetări
  • Articole de dezvoltare personală
  • Articole conţinând părerile personale
  • Articole despre studii de caz

În articolele bazate pe cercetări am încercat să atrag atenţia asupra celor mai noi cercetări din domeniu astfel încât să devină accesibile pentru oricine.

Articolele de dezvoltare personală se axează în primul rând pe dobândirea unor abilităţi care să îmbunătăţească relaţionarea, rezistenţa la stres, comunicarea sau alte aspecte.

În categoria articolelor păreri personale am încercat să abordez şi subiecte care nu se referă în mod direct la psihologie, cum ar fi literatură, artă, film, subiecte controversate, societate, politică.

Articolele despre studii de caz le-am construit pentru ca oamenii să se recunoască mai bine în anumite situaţii, studiile de caz nereprezentând nişte persoane reale, dar problemele sunt cât se poate de reale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *