Pokerul online ca stil de viata

carusel

Pokerul online – un job neconvenţional

Pokerul online începe sa fie ales drept un job de către tot mai mulţi tineri. Un job în care lucrezi atât cât vrei, când vrei, care iţi poate aduce sume mari de bani într-un timp scurt şi care poate fi plăcut. Totusi un astfel de job implică mai mult decât activitatea de a juca.

El poate deveni un adevărat stil de viaţă. Această transformare se petrece prin aderarea la o comunitate, adoptarea unor anumite valori, sau prin schimbările pe care le determină în viaţa de zi cu zi.

Pokerul, un joc de noroc

Deşi pare job-ul perfect din perspectiva expusă mai sus, alegerea pokerului online ca modalitate de a face bani poate avea unele dezavantaje.

În primul rând, pokerul online ca si jocul de poker din realitate este un joc de noroc sau de şansă. Şansa este o întâmplare care nu poate fi prevăzută. Jocurile pot fi împărţite în jocuri de skill-uri (abilităţi), de şansă sau combinate, de skill-uri cu şansă. Pokerul face parte mai degrabă din ultima categorie.

Ceea ce diferenţiază jocurile de şansă de cele care ţin de skill este tocmai faptul că şansa nu o poţi controla, pe când abilităţile ţi le poţi îmbunătăţi. Asta înseamnă că la un joc care ţine de abilităţi şi competenţe, poţi face multe lucruri astfel încât să căştigi, la cele de şansă nu poţi face absolut nimic decât să speri.

În poker poţi să-ţi îmbunătăţeşti skill-ul, dar nu poţi controla şansa. Ceea ce înseamnă că poţi deveni mai bun, dar că asta nu înseamnă şi că vei câştiga. Adică, oricât de multă experienţă ai avea şi oricât te-ai documenta şi orice ai face, s-ar putea totuşi să pierzi. Ceea ce face ca acest job să fie unul foarte instabil. Nu ştii niciodată cât o să pierzi sau cât o să câştigi.

Implicaţiile jocului de şansă asupra emoţiilor

Orice jucător cunoaşte emoţiile implicate în jocul de poker şi care pot fi foarte intense. Atunci când eşti pe cale de a câştiga totul şi pierzi, sau atunci când nu te astepţi şi câştigi, sau atunci când ceilalţi habar n-au să joace şi câştigă. Frustrare, euforie, enervare şi altele.

Jocul de poker este ca un carusel emoţional. Desigur, poţi învăţa să controlezi acele emoţii, dar cu siguranţă ele nu vor dispărea. Deşi momentele de bucurie pot apărea, foarte dese sunt emoţiile negative. Astfel se poate crea o stare negativă care să fie durabilă şi o instabilitate emoţională, mai ales dacă emoţiile nu sunt gestionate în mod corespunzător.

Pokerul poate cauza dependenţă

O principală caracteristică a jocului de noroc, este că oferă recompense în bani. Recompensele au calitatea de a întări comportamentul. Ceea ce face ca atunci când primeşti o recompensă, să vrei să mai faci acel lucru. Recompensele duc şi la o stare de bine.

Astfel se poate forma o dependenţă, care este tradusă printr-un comportament scăpat de sub control. Unele persoane sunt mai puţin sensibile la recompensele în bani, altele mai mult. Cele mai sensibile, pot dezvolta acea dependenţă.

  1. Acest articol nu constituie decat un decupaj al realitatii, este prost informat. Sunt multi jucatori de poker profesionisti care demonstreaza ca acesta activitate poate fi considerata un sport ca oricare altul. In Statele Unite de ce castiga an de an aceasi jucatori campionatul mondial daca este vorba de noroc? Pokerul este mult mai complex ca si fenomen si clar cel care a scris acest material nu s-a informat suficient.

    1. Intr-adevar exista foarte multi jucatori de poker si se organizeaza competitii, dar asta nu il face un sport, ci ramane tot un joc de noroc. Competitiile au rolul de a populariza acest joc de noroc in avantajul celor ce il organizeaza si care fac foarte multi bani de pe urma lui. Dupa cum am scris si in articol, pokerul este un joc combinat de sansa cu abilitati. Abilitatile pot fi imbunatatite, dar sansa nu. Si nu este sigur ca cei care castiga an de an acum, nu vor pierde tot anul urmator. Intentia mea este mai mult de a sublinia efectele negative pe care le poate avea aceasta activitate, printre care dependenta, depresia sau izolarea. Este alegerea fiecaruia daca vrea sa inceapa sau sa continue sa joace poker. Iar acei jucatori de poker profesionisti, care sunt prezentati la televizor si pentru care se fac emisiuni mi se par mai mult o himera sau o momeala pentru jucatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *