Coaching Organizațional

Un antrenament pentru performanță

 

Ce este coaching-ul și la ce folosește el? Cine și de ce l-ar folosi în mediul organizațional? Știm deja că există training, programe de mentorat și consiliere pentru dezvoltarea angajaților.

În anumite situații companiile oferă susținere prin programe de mental health și wellbeing. În tot acest amalgam de măsuri spre progres a apărut în ultimii ani, tot mai îndrăzneț, și procesul de coaching. Acesta este  foarte valoros de altfel, însă uneori prea puțin înțeles sau corect aplicat.

Despre schimbările pozitive

Definim cel mai pe scurt coaching-ul ca fiind facilitarea schimbărilor pozitive prin conștientizarea și asumare propriei responsabilități și a inițiativei. O astfel de abilitate îmbunătățită se dovedește a fi așadar necesară cuiva cu un rol de conducere într-o organizație.

Totodată, asumarea responsabilității este extrem de utilă oricărui angajat în procesul său de evoluție, progres și dezvoltare de abilități și moduri de gândire alternative.

 

Tipurile de coaching se pot clasifica în funcție de nivel și obiectiv: executive coaching sau coaching individual în organizație, leadership coaching, coaching profesional, business coaching, performance coaching, life coaching, career coaching.

”Coaching-ul este de fapt arta de a folosi puterea întrebărilor, pentru a găsi cea mai potrivită soluție pentru situația pusă pe masă.” Patricia Stroie – Performance Coach Mental Training

Beneficiile coaching-ului

Sesiunile de coaching, de grup sau individuale, antrenamentele, oferă dincolo de soluțiile problemelor și o serie de tehnici, tool-uri care pot fi apoi auto-aplicate sau pot fi utilizate pentru a începe să-i antrenezi pe cei cu care lucrezi, rapid și eficient.

Dacă ai experiență în coaching, în procesul de luare a deciziilor, restructurare în situații dificile, îți vei perfecționa setul de abilități. La fel, conversațiile tale vor fi cu atât mai valoroase și vor fi determina rezultate și în jurul tău.

În timpul coaching-ului, participanții învață cum să faciliteze propria schimbare pozitivă, ulterior a celorlalți, lucrând la nivelul gândirii individuale.

 

În cadrul Mental Training, prin coaching, oamenii, angajați sau angajatori, parcurg un proces care îi ajută să treacă de la identificarea impasurilor sau blocajelor la generarea de noi perspective, apoi la acțiuni concrete care duc la noi obiceiuri pozitive și durabile.

 

Coaching-ul este, dacă îl alegi, un instrument de ultimă generație. Cu ajutorul acestuia putem dezvolta abilități și competențe care îmbunătățesc performanța în toate sectoarele vieții umane. Modelele de coaching se bazează pe știința modului în care funcționează creierul, implicit psihologia umana. Acesta oferă instrumente practice pentru a te ajuta să îmbunătățești implicarea și performanța altor oameni cu care lucrezi sau alături de care construiești proiecte, fundații, relații.

In spatele tuturor conversațiilor de coaching există obiective bine stabilite de către persoana venită în coaching, cu ajutorul coach-ului atunci când este nevoie.

Obiectivele sunt uneori derivate din scopuri mai mari. Alteori, din dorința de progres sau din nevoia de a construi obiceiuri care deblochează noi posibilități pentru interacțiuni mai solide.

Dacă terapia este despre trecut și impactul lui în prezent, coaching-ul este despre prezent și viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.