De la un cabinet individual la un centru de psihologie

psihologie
Photo by Morgan Harper Nichols on Unsplash

Anul acesta am făcut trecerea de la un cabinet individual de psihologie la un centru. După mai mulţi ani în care am adunat o experienţă în psihoterapie am hotărât să ne asociem pentru a ne îmbunătăţi practica și pentru a ne specializa și dezvolta și mai mult.

Scopul centrului de psihologie Mental-Training este să reunească psihologi cu experienţă și o pregătire solidă în domeniu pentru a oferi servicii de cea mai înaltă calitate bazate pe știinţă.

Psihologia este o știinţă iar psihologul trebuie să fie un profesionist capabil să și-o însușească și să facă abstracţie de convingerile personale. Ca să ajungă la excelență un profesionist are nevoie de pregătire de specialitate, multe ore de experienţă, formare continuă, acces la resurse internaţionale, specializare și intervizare prin reuniuni în aceeși breaslă.

De accea, psihologii care fac sau vor face parte din acest centru trebuie să fi absolvit facultatea de psihologie, masteratul și să treacă printr-o perioadă de supervizare de minim 2 ani în care să practice mai multe ore.

Experienţa în psihologie nu se măsoară în ani ci în număr de ore de psihoterapie. Experienţa noastră cuprinde peste 2000 de ore pe an. Iar recompensa vine mai ales atunci când primim feedback-urile din partea clienţilor.

Formarea continuă este realizată prin participarea la workshop-uri, cursuri, training-uri, conferinţe și redactări de  lucrări de specialitate. Încercăm să ne lărgim mereu orizontul, să dobândim noi cunoștinţe și să aplicăm procedurile, metodele și tehnicile care și-au dovedit eficienţa și eficacitatea.

Investim resursele pentru achiziţionarea cărților de specialitate și a instrumentelor psihometrice susținute de comunitatea știinţifică internațională. Avem acces la baze de date internaţionale cu articole de specialitate.

Ne specializăm fiecare pe acel subdomeniu al psihologiei și psihoterapiei la care suntem cei mai buni și la care avem cea mai mare experienţă. Un profesionist bun nu poate să le facă pe toate.

În acest moment suntem doi psihologie asociaţi: Marius Pentilie și Lavinia Holhoș

Eu sunt specializat mai mult în psihoterapia cu adulţi, pe probleme ce ţin de anxietate, atacuri de panică, dependenţe, tulburări bipolare, personalitate, relaţii, despărțiri, sexualitate, stres, tulburări psihotice, socializare (anxietate socială, timiditate). Deasemenea am lucrat destul de mult cu persoane care voiau să se cunoască mai bine sau să-și dezvolte stima de sine.

Lavinia Holhoș este specializată în consilierea cuplurilor, copiilor, adolescenților, părinților dar și a adulților care trec prin situații dificile cum ar fi pierderea unei persoane dragi, divorț, boală, schimbări majore de viață, decizii importante, depresie, dificultăți profesionale sau care doresc să se dezvolte personal, să-și gestioneze mai bine timpul, să facă mai bine față la dificultăți, să nu mai procrastineze, să țină o dietă sau să-și controleze comportamentul alimentar.

În viitor vom include și alți specialiști care acum sunt în pregătire la centrul nostru pentru a ne asigura că se vor ridica la cele mai înalte standarde. Astfel prin colaborarea dintre noi reușim să asigurăm și intervizarea necesară pentru dezvoltarea profesională.

Pentru ca atunci când un client alege centrul nostru poate să fie sigur că va avea parte de servicii de psihologie de cea mai înaltă calitate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.