Dezvoltarea personală

 

Dezvoltarea personală
Increase sales photo created by rawpixel.com – www.freepik.com

Pentru unii oameni, dezvoltarea personală înseamnă creșterea încrederii în sine, spiritualitate, pentru alții poate însemna gestionarea stresului, ieșirea din zona de confort,  atingerea succesului, autocunoaștere, iar pentru alții relații armonioase sau atingerea obiectivelor stabilite.

Dezvoltarea personală în înțelesul de mișcare “New Thought” a apărut în secolul al XIX- lea în Statele Unite ale Americii  și din care s-a dezvoltat industria actuală de self-help.

Un moment important în istoria acestei mișcări a fost publicarea cărții “The Science of Getting Rich” de  Wallace Wattles în anul 1910. În aceasta, autorul propune ideea că un om se poate îmbogăți dacă își schimbă obișnuințele zilnice și tiparul gândurilor.

Direcții în dezvoltarea personală:

Deși în prezent există programe nișate de dezvoltare personală, de la construirea unei situații financiare mai bune până la atragerea partenerului ideal, direcțiile principale, de bază în dezvoltarea personală rămân aceleași:

 • Descoperă-te pe tine însuți! Prin tehnicile de dezvoltare personală, trainerii pot să scoată la suprafață probleme sau blocajele profunde de care tu nu ești conștient.
 • Dă-i vieții tale o direcție! Un program de dezvoltare personală te ajută să-ți schițezi un plan cu pașii pe care îi ai de urmat.
 • Fii mai eficient și mai concentrat! Urmând un program de dezvoltare personală, individul în cauză, ai acces la precizie și claritate. Astfel, activitățile tale zilnice,  profesionale sau personale, devin mai simple și mai ușor de prioritizat.
 • Rămâi motivat! Motivația este unul din elementele de bază în dezvoltarea personală.  Prin urmare, din acest punct de vedere, dacă individul rămâne concentrat pe scopul pe care și l-a setat, indiferent de dificultățile întâmpinate sau emoțiile resimțite, cu siguranță că va câștiga.
 • Rezistă la stres și la adversități! Programele de dezvoltare personală presupun și o pregătire pentru situațiile negative care pot apărea. Oferă instrumentele prin care individul devine mai adaptabil mediului său și poate să facă față problemelor mai ușor
 • Dezvoltă relații pozitive! Dezvoltarea personală te învață că oamenii cu care te înconjori pot să fie benefici parcursului tău individual. De asemenea, pot să aibă o influență negativă pentru ceea ce îți dorești.

Dezvoltarea personală și psihologia

Psihologia, prin instrumentele și tehnicile de terapie dezvoltate pe parcursul timpului, are un aport nu numai în identificarea patologiilor și tratamentelor necesare, dar și dezvoltarea personală din viața de zi cu zi.

Acest lucru se face prin scoaterea la suprafață și înțelegerea experiențelor trăite de un individ și impactul lor asupra imaginii de sine și de viață pe care și le-a creat.

Dezvoltarea personală se concentrează pe un mai multe aspecte ale experiențelor proprii. Mai exact se bazează pe eficientizarea și dezvoltarea financiară, profesională sau de statut social.

Astfel, dezvoltarea personală lasă deoparte instrumentele care stau la baza terapiei psihologice, abordarea traumelor și experiențelor trecute și se concentrează pe conturarea unui stil de viață, centrat pe zona exterioară, care să-i aducă individului satisfacții.

Dezvoltarea personală este un proces de lungă durată, individual sau în colaborare cu un mentor, coach sau terapeut. Scopul este creșterea eficacității atât în plan profesional – ca o modalitate de a fi mai bun, în termeni de competitivitate și performanță, prin optimizarea abilităților personale, dar și pentru a îmbunătății calitatea vieții, a stării de bine și a relațiilor interpersonale pe care clientul dorește să le îmbunătățească.

Beneficiile dezvoltarii personale:

Creșterea personală are o mulțime de beneficii pentru mintea și sufletul unei persoane:

 • te învață cum să îți controlezi furia
 • te ajută să devii mai productiv
 • îți îmbunătățește stima de sine
 • devii o persoană mult mai responsabilă
 • îți dezvoltă noi abilități
 • te învață lucruri noi
 • îți schimbă mentalitatea și te face să gândești într-un mod mai pozitiv
 • îți modifică modul în care privești viața
 • te ajută să îi înțelegi mult mai bine pe ceilalți

Dacă vrei să afli mai multe despre dezvoltarea personală și vrei programezi o sesiune cu un specialist în acest domeniu poți completa formularul de mai jos.

  Numele (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Număr de telefon (obligatoriu)

  Reintroduceți numărul de telefon (obligatoriu)

  Subiectul

  Mesaj

  Termenii si conditiile (obligatoriu)

  Am citit si sunt de acord cu Termenii si conditiile, respectiv cu politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

  Termenii si conditiile pot fi citite aici

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.