Alegeri nepotrivite

alegeri_nepotrivite
Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

Multe femei se plâng că nu au găsit pe cineva cu care să aibă o relație îndelungată sau că majoritatea relațiilor pe care le-au avut au fost cu persoane care le-au dezamăgit. Și deși poate au multe calități și sunt atrăgătoare, nu au găsit un bărbat care să le ofere ce își doresc.

Și nu este vorba despre faptul că sunt foarte pretențioase sau că au standarde foarte înalte, este vorba despre alegerile nepotrivite pe care le fac.

Aceste alegeri se bazează de obicei pe atracție. Atracția este dată de comportamentul bărbatului. Dacă un bărbat creează jocul acela de atracție-respingere, oferă provocări sau este creativ și distractiv, asta va genera atracție. Pe de altă parte poate să fie vorba și de o atracție sexuală care are alte baze.

Totuși atunci când vine vorba de relații pe termen lung, cea mai nepotrivită alegere s-ar putea să fie cea bazată pe atracție. Atracția deși este un sentiment plăcut, ea nu este un fundament pentru o relație. Atracția ca și iubirea tind să dispară de-a lungul timpului.

S-ar putea ca romanticismul să fi pus mai presus de toate iubirea sau dragostea intensă și să fi creat iluzia că este îndeajuns. Adevărul este că dragostea nu este o condiție nici necesară nici suficientă pentru o relație bună.

Numai că este foarte greu de a avea o relație cu o persoană pentru care nu simți atracție. Dacă este o persoană care îți oferă mereu tot ce vrei, asta nu este atractiv. E ca și cum ai primi o înghețată gratis, nu are nici o valoare.

Sau cum ai putea să ai o relație cu o persoană plictisitoare care nu vorbește foarte multe, sau care nu te provoacă suficient?

Deși aceste persoane ar fi alegerile potrivite, preferi să-i ai ca prieteni, nu ca și parteneri.

Dai valoare doar dacă nu primești ce vrei sau primești foarte greu, iar aste e o greșeală.

O relație bună și îndelungată are la bază un atașament solid și o cunoaștere reciprocă. Asta înseamnă că poate la început nu este nici un fel de atracție și că este nevoie de timp pentru a cunoaște pe cineva.

Chiar și apele liniștite pot fi foarte adânci. Pentru a ajunge la atașament este nevoie de a trece peste plictiseala aparentă și a vedea și cunoaște mai bine persoana care se dezvăluie în timp.

Dacă stai suficient timp cu cineva și treceți prin niște experiențe relevante poți să te atașezi fără să-ți dai seama. Iar dacă te plictisești, poți să îți aduci aminte să faci și tu ceva ca să animi atmosfera.

Alegerea potrivită s-ar putea să fie alegerea plictisitoare care nu provoacă. Iar în privința înghețatei cred că este mai bine să primești o înghețată pe gratis decât să faci tot posibilul să primești o înghețată iar la sfârșit să nu te alegi cu nimic.

O altă problemă ar fi pasivitatea în privința alegerilor. Deși feminismul a prins tot mai mult teren și apare o egalitate între sexe, sunt puține femei care ar face primul pas sau care ar aborda un bărbat. Așteaptă să fie abordate și așteaptă să fie cucerite.

Pasivitatea nu oferă cele mai bune șanse ale unor alegeri. Este nevoie de alegeri active pentru a obține ceea ce îți dorești. Nu este nici o rușine în a aborda un bărbat iar bărbaților cu siguranță că le-ar plăcea.

Dacă în trecut alegerile în privința relațiilor erau bazate pe pragmatism, acum ele par să se bazeze mai mult pe romanticism.

Trebuie avut în vedere că inteligența, creativitatea, vorbăria și amuzamentul nu au nimic de-a face cu o relație bună.

Atașamentul, implicarea, aprecierea și respectul sunt pietrele de bază care pot să fie mult mai valoroase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.