Coaching-ul este o ramură distinctă a psihologiei academice și aplicate care se concentrează pe îmbunătățirea performanței, dezvoltării și bunăstării. Acesta se aplică atât în viața personală cât și în diferite domenii de muncă, prin aplicarea unor modele care se bazează pe teorii, metode și abordări psihologice (Grant, 2006; Grant & Cavanagh, 2007; Palmer & Whybrow, 2005).
Coaching-ul personal are ca obiectiv principal creșterea stării de bine și a performanței în viața personală a persoanei care își dorește să participe la astfel de ședințe. Prin intermediul lui, o persoană care își dorește să aibă o anumită realizare, dar nu știe de unde să înceapă, poate să își eficientizeze călătoria și să ajungă la rezultatul dorit.
Cel organizațional are ca scop principal dezvoltarea de abilități și creșterea performanței într-un anumit domeniu. Acesta se poate realiza sub mai multe forme: managerial, executiv și pentru dezvoltarea abilităților de leadership.
În cadrul ședințelor de coaching se pune accent pe construirea unei relații de încredere între client și coach. În acest mod, clientul să poată să își maximizeze potențialul, să-și dezvolte abilitățile necesare pentru realizarea obiectivelor propuse.
La ce îți folosește coaching-ul?
Ideea cheie care stă în spate este că “Doar pentru că nu știi de unde să începi să faci ceea ce îți dorești, nu înseamnă că nu ești capabil de acest lucru.” La nivel general, coaching-ul îți poate fi folositor în 2 situații:
- Ai o problemă cu care te confrunți la nivel practic, comportamental sau emoțional, pe care îți dorești să o depășești.
- Îți dorești să-ți îmbunătățești starea de bine sau performanța la locul de muncă, chiar dacă în prezent lucrurile merg destul de bine.
Fie că este vorba de faptul că te-ai împotmolit într-un punct din viață din care nu mai știi cum să ieși, sau pur și simplu te consideri o persoană foarte ambițioasă care își dorește să se dezvolte pe un anumit plan, să-și schimbe stilul de viață sau să aibă o gândire mai sănătoasă, coaching-ul poate să te ajute în procesul acesta.
Ce îți poate oferi un proces de coaching?
- Dezvoltarea de abilități și deprinderi noi;
- Creșterea performanței într-un anumit domeniu de activitate sau la nivel general;
- Formarea de obiceiuri sănătoase;
- Renunțarea la obiceiuri nesănătoase;
- Gestionarea unor situații dificile și creșterea nivelului de reziliență;
- Cunoaștere de sine, formarea propriei identități;
- Dezvoltarea unei flexibilități în gândire;
- Realizarea de obiective realiste și urmarea unui drum realist către îndeplinirea acestora;
- Îmbunătățirea relației cu propria persoană și cu persoanele din jur;
- Creștere din punct de vedere personal și profesional
Nevoie de coaching, pt.
creșterea performanței
gestionarea unei schimbări majore, luarea de decizii eficiente
redefinirea obiectivelor și urmarea drumului optim în atingerea lor
Buna ziua, ok, o sa va trimitem un mail, puteti sa ne contactati si la numarul de telefon 0749110148.