Evaluaţi-vă online abilităţile sociale.

evaluarea_abilitatilor_sociale

Evaluarea abilităţilor sociale

Abilităţile sociale contribuie la fericire și sunt noul secret al succesului. Deasemenea, abilităţile sociale ajută la reducerea timidităţii și a rușinii.

Pentru îmbunătăţirea abilităţilor sociale, este nevoie de dezvoltare personală și interacţiunea cu alte persoane. Training-urile de comunicare și de abilităţi sociale pot fi oportunităţi foarte bune pentru a realiza aceste lucruri.

Dar ca o persoană să știe exact care sunt aspectele care îi lipsesc sau care necesită o îmbunătăţire este nevoie de evaluarea abilităţilor sociale.

Chestionarul pentru evaluarea abilităţilor sociale

Astfel, am dezvoltat un chestionar împreună cu studenţi de la Facultatea de Psihologie și Știinţele Educaţiei de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Acest chestionar are 25 de itemi şi încearcă să surpindă 5 caracteristici: abilitățile de comunicare, limbajul nonverbal, comunicare asertivă, leadership și inteligenţă emoţională.

Itemii sunt afirmaţii despre cum se comportă o persoană în diferite situaţii. Persoana care răspunde trebuie să evalueaze cât de mult apare un comportament într-o situație socială pe o scală de la 0 la 4. 0 înseamnă că niciodată acel comportament nu apare şi 6 înseamnă că el apare întotdeauna.

Am preferat să ne referim la situaţii concrete de viaţă și la comportamente observabile pentru a putea fi cât mai obiectivi. Astfel, oricine poate să observe frecvenţa unui comportament.

Oricine vrea să participe, poate să completeze chestionarul online dând click aici.

După completarea testului, veţi primi un feedback care va conţine concluziile.

Chestionarul nu este încă validat, dar prin răspunsurile primite, aceasta se va putea face pe viitor. Deși chestionarul este în curs de validare, se pot obţine informaţii preţioase.

Așa că dacă vrei să afli mai multe despre tine, în ceea ce privește abilităţile tale sociale, poţi intra pe link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *